Manavgat'taki Orman Yangininda Ölen Çiftin Köpekleri Yeni Sahiplerini Bekliyor

Yanginda zarar gören evlerinde cansiz bedenleri bulunan Andrea ve Fahri Yigitokur'un baktigi 4 köpek, ilçede yasayan hayvansever Nur Çinar'in evinde bakima alindi Köpekleri geçici olarak sahiplenen Çinar: 'Fahri beyin dört tekerlekli motoru varmis, bizde de ayni motordan var. Köpeklerden Stupsi, geldiginden bu yana en güvenli yer olarak orayi görüyor ve sadece onun altinda yatiyor' 'Dördüne birlikte bakabilecek bir yuva istiyoruz çünkü onlar böyle daha mutlular. Ayirmak bana bencillik gibi geliyor'

HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Antalya'nin Manavgat ilçesindeki orman yangininda hasar gören evde cansiz bedenleri bulunan Fahri ve Alman esi Andrea Yigitokur'un "Batsi, Bella, Yumak ve Stupsi" adindaki köpeklerini geçici olarak sahiplenen hayvansever, onlari birlikte kabul edecek yeni yuva ariyor.

Ilçede ormanlik alanda 28 Temmuz'da çikan ve günlerce süren yangin, can ve mal kayiplarina yol açti. Çok sayida insani evsiz birakan yanginda, 17 yil önce Türkiye'ye tasinan, 5 yil Marmaris'te yasadiktan sonra huzurlu bir hayat için Kalemler Mahallesi'ne yerlesen Yigitokur çifti de hayatini kaybetti.

Fahri ve Andrea Yigitokur'un yasamini yitirmesiyle, baktiklari 4 köpek de sahipsiz kaldi. Yangin sonrasi evi terk etmeyen Batsi, Bella, Yumak ve Stupsi, Manavgat'ta yasayan hayvansever Nur Çinar tarafindan geçici olarak sahiplenildi. Çinar, köpeklere kendi evinde bir yuva olusturdu.

Esini genç yasta kaybeden, oglu Murathan ve "Oscar" adindaki köpegiyle yasayan Çinar, AA muhabirine, köpegini veteriner hekime götürdügünde sahipsiz köpeklerden haberdar oldugunu söyledi.

Hayvanlari almak için 2 araçla Kalemler Mahallesi'ne gittiklerini anlatan Çinar, "Ikisini depoda saklanmis halde bulduk, biri de agacin orada yatiyordu. Bölgede hala tehlike bulundugu için çikmamiz gerektigi söylendi ve birini alamadik. Ona daha sonra ulastik." dedi.

Andrea Yigitokur'un arkadasi araciligiyla köpekler hakkinda bilgi aldigini dile getiren Çinar, isimlerini ögrendigini ve bu sekilde daha kolay iletisim kurdugunu belirtti.

Hayvanlarin gönüllü veterinerler tarafindan saglik kontrolünden geçirildigini aktaran Çinar, köpekler için Andrea'ya ait sali eve getirdigini ifade ederek, "Arada salin yanina gidip, üstünde yatiyorlar. Fahri beyin de dört tekerlekli motoru varmis, bizde de ayni motordan var. Köpeklerden Stupsi, geldiginden bu yana en güvenli yer olarak orayi görüyor ve sadece onun altinda yatiyor." diye konustu.

Köpeklerin eski sahipleriyle ciddi bag kurdugunu gözlemledigine isaret eden Çinar, sunlari kaydetti:

"Fahri ve Andrea'nin çocuklari olmamis, köpeklere özenle bakmislar. Eve gittigimizde gördük ki kazanla yemek pisirmisler, hepsinin kulübeleri var, serbest büyümüsler. Isirmiyorlar, hirçinliklari yok. Iyi bakilan köpeklerin iyi yere gitmeleri gerekiyor. Batsi ile Stupsi bebeklikten birliktelermis, Yumak ise bir çiftlikte kötü muamele görürken Fahri bey tarafindan kurtarilmis. Bella'nin ise nasil geldigi belli degil. Teker teker verseydik, hepsi bir yere giderdi ancak dördüne birlikte bakabilecek bir yuva istiyoruz çünkü onlar böyle daha mutlular. Ayirmak bana bencillik gibi geliyor. Fahri bey ile Andrea hanimin da istegi bir arada kalmalari olurdu. Iyi bir yere gidene kadar bendeler."

Çinar, köpeklerin Almanca komutlara da tepki verdigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA