Malatya Valisi Barus'un Makam Araci Gazinin Gelin Arabasi Oldu

Malatya Valisi Aydin Barus'un makam araci, gazi Yalçin Yedek'in dügününde gelin arabasi olarak kullanildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, Vali Barus, makam aracini 21 Nisan 2010'da Hakkari'nin Gediktepe mevkisinde el yapimi patlayicinin (EYP) infilak etmesi sonucu gazi olan Yedek ile Günes Urfali'nin dügünü için gelin arabasi olarak tahsis etti.

Gazinin dügün konvoyuna Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi motorize ekipleri de eslik etti.

Gelin ile damadin nikah sahitligini yapan Vali Barus ve Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren, çifte mutluluklar diledi.

Vali Aydin Barus, nikah töreninde, Urfali ve Yedek ailelerini tebrik ederek, "Dileklerimiz Günes ve Yalçin'in ömür boyu mutlu mesut bir sekilde hayat sürmeleri, el ele tutunarak bir yastikta kocamalari." ifadesini kullandi.

Sevgi, saygi, sabir ve sadakatin evliligin anahtari oldugunu anlatan Barus, söyle devam etti:

"Bizim için vatan anadir, yardir. Vatan sikintiya düstügünde, anadan da yardan da geçmesini biliriz. Bugün kahraman gazimiz Yalçin'imizin bu mutluluguna ortak olmak bizlere seref ve onur bahsediyor. Vatan ve millet söz konusu oldugunda canini ortaya koymak herkesin erdemi degildir. Iste Yalçin kahramanimiz vatan için en degerli varligi; vücudunu ortaya koymus çok büyük bir kahraman. Öyle bir kahramanin evliligine sahit olmak bizleri çok mutlu ediyor. Kendi evladimin dügünü gibi seviniyorum. Insallah bu evlilik bahçesinden de güzel meyveler meydana gelir, güzel evlatlar yetisir, kahraman babalarinin izinden giderler."

Vali Barus, konusmasinin ardindan evlilik cüzdanini geline verdi.

Kaynak: AA