KAEÜ'nün AYDEP'i Inönü Üniversitesi Akademisyenlerine Anlatildi

Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) tarafindan gelistirilen Ahi Yeterlilige Dayali Egitim Portali'nin (AYDEP) Inönü Üniversitesi akademisyenlerine tanitildigi bildirildi.

KAEÜ'den yapilan açiklamaya göre, KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Inönü Üniversitesini ziyaret ederek, AYDEP'in tanitim toplantisina katildi.

Üniversite senatosunda gerçeklestirilen tanitim toplantisinda konusan Karakaya, AYDEP'in, Türk yüksekögretim sisteminin gelecegi için tasarlanmis bir model oldugunu vurguladi.

AYDEP'in yüz yüze veya uzaktan egitimde yeterlige dayanan bir sistem oldugunu belirten Karakaya, sistemin akreditasyon için öngörülen tüm standartlari karsilayan bir altyapiya imkan verdigini aktardi.

Ahiligin merkezi olan Kirsehir'de Ahiligin temel ilkeleri arasinda yer alan kalitenin AYDEP ile birlikte egitime de yansidigini vurgulayan Karakaya, "Kadim medeniyetimizin bize sundugu degerleri korumak için durmadan çalisiyoruz. Gelecege donanimli ve kaliteli bireyler yetistirmek için üniversitemizin her alanda yenilikler yapmaya devam edecegiz. AYDEP ile uzaktan egitimde model olarak üniversitelerimizde bu tanitimlari gerçeklestiriyoruz." sözlerini kullandi.

Sunumun ardindan Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Rektör Karakaya'yi tebrik etti.

Kaynak: AA