Esenyurt'ta Kisirlastirildiktan Sonra Sokaga Birakildigi Için Ölen Köpek

AK Parti Istanbul Insan Haklari Birim Baskani Yildiz Konal Süslü: 'CHP'li IBB yönetimi neden bu isleri gizleme ihtiyaci hissediyor? Adalarin atlari, Tepeören bakimevindeki katliam, simdi de Esenyurt'taki vahset'.

AK Parti Istanbul Insan Haklari Birim Baskani Yildiz Konal Süslü, Esenyurt'ta kisirlastirildiktan hemen sonra sokaga birakilan köpegin yasamini yitirmesine iliskin basin açiklamasi yapti.

Süslü, partinin Il Baskanligi önünde bir araya gelen AK Parti Istanbul Il Baskanligi Hayvan Haklari Komisyonu üyeleri ve hayvanseverler adina basin açiklamasini okudu.

Amaçlarinin hayvanlarin hak ettigi yasami sonuna kadar saglamak ve onlari korumak oldugunu dile getiren Süslü, AK Parti olarak ihtiyaç duyulan her alanda Türkiye'nin her yerinde her konuda kurumlarla is birligi içerisinde sorunlari çözmeye çalistiklarini ve tüm bunlara devam edeceklerini söyledi.

Bu bilinçle Esenyurt'ta ölen köpekle ilgili AK Parti Istanbul Il Baskanligi Hayvan Haklari Komisyonunun inceleme baslattigini belirten Süslü, Esenyurt Belediyesi'nin, 26 Agustos'ta köpegi kisirlastirilmak üzere teslim ettigi IBB'den islemin tamamlanmasindan bir gün sonra geri aldigini ancak 10 günlük bakim süresine bagli kalmadan köpegi sokaga biraktigini aktardi.

Süslü, daha sonra dikisleri atan ve iç organlari disari çikan köpegin durumunun IBB ve Esenyurt Belediyesi'ne bildirildigini, destek alinamamasi üzerine hayvanseverlerin kendi imkanlariyla tedavi ettirilmeye çalistigi köpegin tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadigini dile getirdi.

Tepeören'de yüzlerce kedi ve köpek cesedinin çukura atildigini ancak konuyla ilgili bir açiklama yapilmadigini dile getiren Süslü, söyle devam etti:

"Ittifak ortaklarinin seçim diyeti ödemek ugruna on binlerce tecrübeli personelin haksiz gerekçelerle isten atilip yerlerine tecrübesiz, partizan kisilerin getirilmesinin magduriyetini Istanbul'da yasayan herkes ödedigi gibi, bu masum canlilar da ödemektedir. Oysaki AK Parti, Istanbul'da dünyanin en büyük ve en modern hayvan bakimevlerini IBB bünyesinde insa etmisti. Simdi eszamanli olarak bütün ilçelerimizde hayvan hastaneleri ve hayvan dostu bakimevleri yapilmaktadir."

Süslü, "CHP'li IBB yönetimi neden bu isleri gizleme ihtiyaci hissediyor? Adalarin atlari, Tepeören bakimevindeki katliam, simdi de Esenyurt'taki vahset. Bu gidis nereyedir? Ihmalkarliklariniz ve duyarsizliklariniz daha kaç cana mal olacak diye sormak istiyoruz?" ifadelerini kullandi.

Süslü, "Acinin adinin, varliginin bir tarifi olamaz. Bizim yapmamiz gereken bu canlara sahip çikmak ve bu canlarin magduriyetine sebep olan bütün bu unsurlarin ortaklarina da hesap sormaktir. Onlardan bir açiklama bekliyor ve hizli bir sekilde bu konuyla ilgili sorunlarin Istanbul'da, Türkiye'de son bulmasini istiyor ve CHP yönetiminin 'Herkes için yasanilabilir bir Istanbul' derken basta canlilar için, herkes için zulme dönen bu sehrin magduriyetinin giderilmesini istiyoruz."

Basin açiklamasinin ardindan yerel hayvan koruma görevlisi olan Günay Ibicioglu ile hayvansever Hasan Korhasan da bu konuda sahada yasanan sorunlara iliskin bilgi verdi.
Kaynak: AA