Elazig'da 'Harput Kisa Film Festivali' Gerçeklestirilecek

Elazig'da, Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle Elazig Valiligi tarafindan ilk "Harput Kisa Film Festivali" gerçeklestirilecek.

Ulusal arenada sinema sanati ve sanatçilarina destek olmayi, 4 bin yillik medeniyet ve kültürün bulusma noktasi olan tarihi Harput Mahallesi'nin tanitimini yaparak, kentin kültür ve sanat hayatina katki saglamayi hedefleyen festival, 8-11 Eylül'de yapilacak.

Bu yil ilki düzenlenecek festivalin kisa film dalinda jüri baskanligini yapimci, yönetmen ve senarist Osman Sinav üstlendi.

Ülkenin her yerinden yüzlerce eserin katildigi belirtilen yarismada kisa film dalinda oyuncu Ahu Türkpençe, yönetmen ve senarist Rasit Çelikezer, oyuncu Mehmet Çepiç ve sanat yönetmeni Natali Yeres jüri üyesi olarak yer alacak.

Belgesel yönetmeni Prof. Dr. Hakan Aytekin'in baskanligini üstlendigi belgesel jürisinde ise belgesel yönetmenleri Müjgan Taner, Dr. Musa Ak ve Tülin Tezel ile sinema yazari Murat Tolga Sen gibi isimler yer aliyor.

Festivalin senaryo dalinda jüri üyeleri ise Doç. Dr. Burak Medin ve Dr. ögretim görevlisi Günsad Özger’den olusuyor.

Festivalin ön jürisinde belgesel film dalinda yönetmenler Jale Incekol, Ömer Disbudak, Yavuz Selim Tasçioglu, kisa film dalinda ise sinema yazari Serdar Akbiyik, yönetmenler Fatih Peker ve Sinan Bal görev aldi.

Sinema sektörüne katki saglayacak festival kapsaminda kisa film ve belgesel film yarismalari ile genç sinemacilar desteklenerek ayni zamanda deprem ve afet temali senaryo yarismasi ile birlikte deprem gerçekligine vurgu yapilacak.

Festivalde onur ödülü yillarin usta sanatçisi Yilmaz Gruda’ya verilecek. Festivalde ayrica söylesiler, workshoplar ve özel gösterimler düzenlenecek.

Mizah ustasi Müfit Can Saçinti "Lafini Esirgemeyenler" isimli tek kisilik gösterisi ve "Yasamak Güzel Sey" isimli filmiyle festivaldeki programlar çerçevesinde Elazigli sanatseverlerle bulusacak.

Festivalle ilgili ayrintili bilgilere internetten "harputfilmfestivali.com" adresinden ulasilabilecek.

Kaynak: AA