'Bir Zamanlar Kibris' Dizisi Ekibi Ikinci Sezon Çekimleri Için KKTC'ye Geldi

Kibris Türk halkinin varolus ve özgürlük mücadelesini ekranlara tasiyan "Bir Zamanlar Kibris" dizisinin oyunculari ve ekibi, ikinci sezon çekimlerini gerçeklestirmek için Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geldi.

Girne Amerikan Üniversitesinden (GAÜ) yapilan yazili açiklamaya göre, GAÜ sponsorlugunda, KKTC'nin çesitli bölgelerinde çekimleri gerçeklestirilen ve TRT'de izleyiciyle bulusan dizinin ekibi yeniden KKTC'ye geldi.

"Bereli" karakterine hayat veren Serkan Çayoglu, Ercan Havalimani'nda yaptigi açiklamada, "O yillarda yasanan aci olaylarin çekilmesi gereken yer KKTC'den baska bir yer degildir. O nedenle 2. sezon çekimleri için geri döndük." dedi.

Çayoglu, "Hikayeler gerçek oldugu için, gerçek duygular ve sorumluluk hissiyati çok baskin oluyor. O dönemi gerçekte yasayan insanlar ara ara setimizde bulunuyor ve onlarla tanismak duygularimizi çok daha baska boyutlara tasiyor. Bizler sorumlulugumuzun farkindayiz, elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz, gerisi seyircinin takdiridir." seklinde konustu.

Ilk sezonu TRT1 ekranlarinda yayimlanan ve 1963-1974 yillari arasinda Kibris Türk halkinin maruz kaldigi sikintilarin ekrana getirildigi Bir Zamanlar Kibris dizisinin ikinci sezonu için geri sayim basladi.

Kaynak: AA