Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Kuruluslarinda Yetisen Gençlerden 241'I Üniversiteyi Kazandi

Bakan Derya Yanik: 'Hepsiyle gurur duyuyorum'.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi kuruluslarinda yetisen ve bu yil sinava giren gençlerden 241'i üniversiteli oldu.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin kuruluslarinda yetisen ve bu yil Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) giren gençler, zorlu bir maratonu basariyla tamamlamanin mutlulugunu yasadi.

Sinava giren korunma ve bakim altindaki 780 gençten 241'i üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarina kayit yaptirmaya hak kazandi.

Üniversiteye yerlesen gençlerin en fazla tercih ettigi bölüm sosyal hizmetler alani oldu. Bunu çocuk gelisimi, mühendislik ve ögretmenlik programlari izledi.

Sosyal hizmetler bölümlerine 25, çocuk gelisimi ve mühendislik bölümlerine 10'ar ögrenci yerlesti.

Üniversiteyi kazanan gençlerin tercihleri arasinda ögretmenlik, hukuk, psikoloji, dis hekimligi, mimarlik, Ingiliz, Fransiz, Fars dilleri ve edebiyatlari, sosyoloji, tarih, gastronomi ve mutfak sanatlari, antrenörlük egitimi, halkla iliskiler ve tanitim, yeni medya ve gazetecilik, moda tasarimi, asçilik, ilk ve acil yardim gibi bölümler de yer aldi.

- Destek üniversitede de devam edecek

Bakanlik, korunma ve bakim altindaki gençleri üniversite egitimleri sirasinda da destekliyor.

Bu kapsamda, gençlerin egitim ve ögretim giderleri ile ögrenci katki paylari karsilanip, harçlik veriliyor. Gençlere ayrica barinma, ulasim ve yemek ücreti desteginde de saglaniyor.

Lisans ve ön lisans mezunu gençlere, kamu kurum ve kuruluslarinda istihdam hakkindan yararlanmada da öncelik taniniyor.

Bakanligin üniversiteyi kazanan bakim ve korunma altindaki gençlere yönelik, hayatlarinin yeni döneminde yol gösterecek bilgileri içeren rehber kitapçigi da bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "Tam 241 çocugumuz üniversite yolunda. Çok heyecanliyiz. Çok büyüdüler, çok çalistilar, saglikli, mutlu, faydali birer yetiskin olma yolunda hizla ilerliyorlar. Hepsiyle gurur duyuyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA