3. Bölge Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birligi'nde Saraç Güven Tazeledi

Aydin-Mugla illeri 3. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birligi 48. olagan genel kurulunda mevcut baskani Necip Saraç güven tazeledi.

3. Bölge Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birligi'nde Saraç Güven Tazeledi


Divan Baskanligini Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birligi (TESKOMB) Yönetim Kurulu Üyesi Denizli Bölge Birligi Baskani Musa Çelikkol’un yaptigi genel kurulda açilis konusmasini yapan Baskan Necip Saraç, kooperatifin kurulusundan bu yana birlige hizmeti geçen tüm idareci ve personele tesekkür etti. Genel kurullarin kendileri için dügün günleri oldugunu ifade eden Saraç, "Esnaf ve sanatkarin her zaman yaninda olan, sikintilarini dinleyip çözüme kavusturan hükümet yetkililerine, TESKOMB Baskani A.Kadir Akgül ve yönetimi ile Halk Bankasi yetkililerine de esnaf ve sanatkarlar adina tesekkürü bir borç bilirim. Korona virüs tüm dünyayi etkisi altina aldi. Bu dönemde esnaf ve sanatkarimiz bu salgindan direkt olarak etkilenerek, isyerleri günlerce kapali kalarak faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldi. Bu isyerlerinde çalisan bir çok isçi de ya islerini kaybetti yada ücretsiz izne çikarildi. Bu süreç tüm toplumu derinden etkiledi. Pandemi döneminde etkilenen esnaf ve sanatkarimizin kredi ihtiyacinin karsilanabilmesi için tüm kooperatiflerimiz yönetim ve personeli salgin riskine ragmen hiçbir aksakliga yer vermeden esnaf ve sanatkarin yaninda bulunarak plasman sikintisi yasamadan hizmet vermeye devam etti" dedi.



"Krediler ertelendi"

Korona virüs döneminde zor durumda kalan esnaflarin kredilerinin ertelendigini hatirlatan Baskan Saraç, "Pandemi döneminde kooperatif kefaletiyle Halk Bankasi kaynaklarindan kullandirilan kredilerde ortaklarin Nisan, Mayis ve Haziran 2020 taksitleri üç ay süre ile faizsiz ertelenerek, Temmuz, Agustos, Eylül 2020 taksitleri kalan taksitlere dagitilmak suretiyle, Ocak 2021 ile Haziran 2021 tarihleri arasindaki kredi taksitleri kalan taksitlere dagitilmak suretiyle ertelendi. 25 bin limitli 36 aya kadar vadeli esnaf destek kredisi verildi.

Ayrica kooperatif takibindeki borçlar ile ilgili 13 Temmuz 2020 ve 18 Mart 2021 tarihlerinde yapilandirma yapildi. Bu uygulamalar ile esnaf ve sanatkarimizin bu dönemi atlatabilmesi için destekte bulunulmustur. Kooperatif baskanlari ve delegelerine, katilim gösterenlere huzurlarinizda tesekkür ediyor, genel kurulumuzun hayirlara vesile olmasini diliyorum” diye konustu.



Bölge Birligine bagli 42 kooperatiften 103 delegenin katilimi ile yapilan genel kurulda katilimci kooperatif baskanlarina basarili çalismalarindan dolayi plaket verilirken, Halkbank Denizli Bölge Koordinatörü Deniz Yildirim, Bölge Birligi Baskani Necip Saraç’a basarili çalismalarindan ötürü tebrik ederek plaketini takdim etti.

Necip Saraç baskanligindaki yönetim kurulunda su isimler yer aldi; "Süleyman Can, Halit Sakar, Ismail Basoglu, Refik Karatas, Hüsamettin Karasahin, Memduh Gölcük, Mehmet Sencan, Celal Özden, Nurol Paskal, Dursun Öztunç."
Kaynak: İHA