TMF Baskani Uçar Açiklamasi 'Dünya Motokros Sampiyonasi'ni 3,5 Milyara Yakin Kisinin Izleyecegini Tahmin Ediyoruz'

'Sampiyona 57 televizyon kurulusu tarafindan 180 ülkeye canli verilecek'.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Baskani Bekir Yunus Uçar, Cumhurbaskanligi himayelerinde iki etabi 4-8 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da düzenlenecek Dünya Motokros Sampiyonasi'ni (Bitci MXGP Turkey) yayinlar sayesinde ekranlardan 3,5 milyara yakin kisinin izleyecegini tahmin ettiklerini belirtti.

Uçar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, organizasyonun Türkiye'nin tanitimi açisindan büyük bir firsat oldugunu, yarislar süresince dünya televizyonlarindan Türkiye ve Afyonkarahisar'in görülecegini söyledi.

Organizasyonun, dünyaca ünlü üretici ve markalarin iletisim çalismalarinin eklenmesiyle Türkiye'nin tanitimina minimum 200 milyon avroluk katki saglayacagi bilgisini veren Uçar, su ifadeleri kullandi:

"Sampiyona 57 televizyon kurulusu tarafindan 180 ülkeye canli olarak verilecek. Ülkemiz için hazirlanan 1 dakikalik tanitim filmi de cumartesi ve pazar günü yaris öncesi tüm dünyada izlenecek. Aralarinda Eurosport, Sport TV, CBS Sports Network, Fox Sports Network, RTL, XP, Sina Sports, MotorsportTV gibi yayincilarin yer aldigi networkle yayinlanacak organizasyonu 3,5 milyara yakin kisinin izleyecegini tahmin ediyoruz."

- "Organizasyon ülkemizin tüm sehirlerine ilgiyi arttiriyor"

TMF Baskani Uçar, Dünya Motokros Sampiyonasi'na ev sahipligi yapacak Ayfonkarahisar'in dünya çapinda aranan destinasyonlardan biri haline geldigini vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Organizasyon ülkemizin tüm sehirlerine ilgiyi arttiriyor. 'MXGP of TURKEY' yarislarinin ardindan, Türkiye'nin tatil beldelerinin yaninda, alternatif turizm alanlarinda da ciddi bir artis yasandi. Organizasyona dair videolar ve içerikler MXGP organizasyonu, Yamaha, Kawasaki, Honda, Monster, FIM gibi kurum ve sirketlerin sosyal medya aglariyla yaklasik 100 milyonu askin bir erisime ulasti. Organizasyon hazirlik günlerini de kapsayan 5 günlük sürede, takimlar, sporcular ve izleyicilerin bölgeye ulasimi, konaklamalari, yurt disindan ve yurt içinden gelen izleyicilerin harcamalariyla günlük tüketim ve hediyelik alisverisleri de bölgeye 5 milyar liranin üzerinden bir ekonomi sagliyor."

Kaynak: AA