Turistler Rotasini Erzurum'daki Narman Peribacalarina Çeviriyor

Erzurum Valisi Okay Memis: 'Özellikle Uzak Dogu'dan, Avrupa ülkelerinden ve Italya'dan turistlerin çok ragbet ettigi bir yer' 'Erzurum özelinde 1 milyonun üzerinde bir turist hedefimiz vardi ve onu yakalamis durumdayiz. Narman Peribacalarina ise 100 bin turist bekliyoruz. Buraya insanlarin ayagi alistikça, tur operatörlerinin ugrak noktasi oldukça bu sayi Tortum Selalesi'yle beraber daha da artacak'

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunca Dünya Geçici Miras Listesi'ne alinan Erzurum'un Narman ilçesindeki peribacalari, yerli ve yabanci turistlerin ugrak noktasi oluyor.

Erzurum Valisi Okay Memis, beraberinde Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fevzi Polat, Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Il Jandarma Komutani Albay Ilker Simsek, vali yardimcilari, kaymakamlar, turizm isletmecileri ve daire müdürleriyle peribacalari bölgesinde safari yapti, bölgede turistler için bulundurulan atlarla gezdi.

Sosyal tesiste inceleme yapan Memis, yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi. Vali Memis, gazetecilere, Narman Peribacalarini muhtesem bir cografyanin içinde jeolojik park ve görenlerin büyülendigi bir alan olarak degerlendirdi.

Insanlarin Erzurum'da "Böyle bir yer var miymis?" diye sasirdigini aktaran Memis, hem yerli hem de yabanci turistler için muhtesem bir cografyaya yaklasik 2 yil önce dogaya uygun bir tesis yaptiklarini söyledi.

Memis, peribacalarina önceden gelen insanlarin oturabilecegi, ihtiyaçlarini giderebilecegi ve yemegini yiyebilecegi bir yer olmadigina dikkati çeken Memis, "Açilan bu tesisle büyük bir eksiklik giderildi. Tesisi daha yeni açtigimiz halde binlerce insanin buraya ziyaret etmesini memnuniyetle gözlemliyoruz. Hatta yabanci turistlerin bile çok önemli ugrak yerlerinden biri oldu. Özellikle Uzak Dogu'dan, Avrupa ülkelerinden ve Italya'dan turistlerin çok ragbet ettigi bir yer. 3,5 kilometrelik bir asfalt çalismamiz var o da bittiginde tur otobüsleri gelecekler. Isterlerse 30 dakikalik bir patika yol yürüyüsüyle buradaki muhtesem cografyayi tek tek gezecekler." dedi.

Bölgede atli safari, ATV araçlari ve elektrikli bisikletlerle turlar da düzenlenecegini ifade eden Memis, simdiden bölgede kendilerini memnun eden bir ilginin oldugunu belirtti.

- "1 milyonun üzerinde bir turist hedefimiz vardi"

"Pandeminin özellikle o zor günlerini yavas yavas geride birakiyoruz. Burasi böylece Hem Erzurumlularin hem de disaridan gelen turistlerin akinina ugruyor. Herkesi bu güzel cografyayi görmeye bekliyoruz." diyen Memis, hem Narman ile çevre ilçelerde hem de Erzurum'da genis konaklama imkanlari bulundugunu söyledi.

Tatil için gelenlerin Erzurum'da rahatlikla bir haftasini geçirebilecegini vurgulayan Memis, sunlari kaydetti:

"Erzurum özelinde 1 milyonun üzerinde bir turist hedefimiz vardi ve onu yakalamis durumdayiz. Narman Peribacalarina ise 100 bin turist bekliyoruz. Buraya insanlarin ayagi alistikça tur operatörlerinin ugrak noktasi oldukça bu sayi Tortum Selalesi'yle beraber daha da artacak."

Daha sonra Yakutiye Belediyesince Narman ile Uzundere ilçesine yapilan Dostluk Parki ile hali sahanin açilisi, Vali Memis ve beraberindekilerin yaninda, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, AK Parti Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz'ün katilimiyla yapildi.

Tortum Selalesi'nde yapimi süren yürüyüs yolu, seyir terasi ve restoran çalismalarini da inceleyen Vali Memis, firma yetkililerinden bilgi aldi.
Kaynak: AA