Balikesir OSB'de Istihdam Için Büyük Seferberlik

Balikesir Organize Sanayi Bölgesine AK Parti Milletvekilleri, MHP Il Baskani ve AK Parti Il Baskan vekilinden olusan bir heyet ziyaret gerçeklestirdi. Ziyarette yeni genisleme alanindaki çalismalar izlendi.

Balikesir OSB'de Istihdam Için Büyük Seferberlik
Balikesir Ak Parti Milletvekilleri Belgin Uygur, Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey ile MHP Il Baskani Ekrem Gökay Yüksel ve Ak Parti Il Bsk. Vekili Vahdettin Çiftçi Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettiler.

Gelen heyete OSB Yönetim Kurulu Bsk. Vekili Hüseyin Bekki ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Metin Baykan eslik etti. Ilk önce genisleme alanindaki faaliyetler görüldü ve OSB Bölge Müdürü Mesut Eray tarafindan genisleme alanindaki faaliyetlerle ilgili bilgi verildi.

Mesut Eray; "4 Haziran 2021 tarihinde törenle temeli atilan 1. Etap genisleme alaninda parsel tesviye, kazi ve dolgu islemleri aksaksiz bir sekilde sürmektedir. Su anda burada Marmara ve Ege Bölgesinin en büyük toprak hareketini baslattik. Santiye alaninda yaklasik 150 kamyon ve 62 is makinesi çalismaktadir. 38 parselin tahsisi yapilmis olup bu parsellerde yükselen fabrikalarda kisi istihdam edilecektir. Kasim ayinda fabrikalar projelerini hazirlamaya baslayacak olup onaya müteakip 2022 Mart ayindan itibaren fabrika insaatlari baslayacaktir" diye konustu.

OSB’de faaiyet gösteren Erdallar firmasi ziyaret edildi. Fabrika sahibi Sani Erdal tarafindan üretim ile ilgili bilgi verildi.

Heyet OSB ‘deki ziyaretlerine HEG Gida ile devam etti. HEG Gida Yön. Kurulu Baskani Ertan Uysal ve Yön. Kurulu Bask. Vekili Ismail Bütün tarafindan fabrika insaati ve prosesler ile ilgili bilgi verildi.

Ismail Bütün bu fabrikada özellikle Balikesir’de cografi isaret almis ürünlerin ticarilestirilerek bu ürünlerin hem ulusalda hem de uluslararasi pazarda satilarak tanitilmasini saglamak istediklerini belirtti.

Ilk asamada 650, ilerleyen süreçte de bin 200 kisi istihdam edeceklerini söyledi.



Milletvekilleri OSB’den ayrilmadan önce yaptiklari açiklamada Balikesir OSB’nin güçlenerek büyüdügünü, sehrin ekonomisine güç kattigini ve issizlige çözüm olacagini belirttiler. Nitelikli personelin katma degeri yüksek üretim açisindan önemli oldugunu dile getirerek istihdam edilecek kisilerin nitelikli birer personel olabilmesi adina mesleki egitimin üzerinde durdular.
Kaynak: İHA