TBMM KEFEK Baskani Aksal Gençlere Seslendi Açiklamasi

'Bizim 2023 hedeflerimiz ne kadar önemliyse 2053 ve 2071 hedeflerimiz de o kadar önemli. Kendinize güvenin. Kendimize güvenirsek yapamayacagimiz sey yok'

AK Parti Edirne Gençlik Kollari Baskanliginca "Mahalle Bizim Gençlik Bizim" etkinligi düzenlendi.

Sehit Astsubay Ömer Halisdemir 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Parki'nda düzenlenen etkinlige katilan TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu (KEFEK) Baskani ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, gençlerin Türkiye'nin birlik ve beraberliginin teminati oldugunu söyledi.

Türkiye'deki tüm sehirlerdeki gençlerin önemli oldugunu ancak Edirne'deki gençlerin sorumlulugunun daha fazla oldugunu belirten Aksal, "Çünkü Edirne, Fatih Sultan Mehmet Han'in dogdugu, 21 yasinda Istanbul'u fethedip çag açip çag kapattigi bir sehir. Onun için Edirne'de dogan gençler Fatih Sultan Mehmet Han'in sorumlulugunu ve bilincini yasayan gençlerimiz. Biz gençlerimize çok güveniyoruz, Sayin Cumhurbaskani'mizin gençlere güveni sonsuz." dedi.

Aksal, AK Parti olarak seçilme yasini 18'e indirdiklerini, gençlerin sesini mecliste de duyurduklarini ifade etti.

AK Parti'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için çalistigini aktaran Aksal, "2053'ü, 2071'i biz görecek miyiz, tabii ki göremeyecegiz. Ömrümüzün belirli bir siniri var. Bizim 2023 hedeflerimiz ne kadar önemliyse 2053 ve 2071 hedeflerimiz de o kadar önemli. Kendinize güvenin. Kendimize güvenirsek yapamayacagimiz sey yok." diye konustu.

Türkiye'nin birçok alanda oldugu gibi teknoloji alaninda da atilim yaptigini ifade eden Aksal, söyle devam etti:

"Bugün TEKNOFEST'te gençlerimizin neler yaptigini görüyorsunuz. Savunma sanayisinde IHA ve SIHA'larimizla dünyada savas yöntemini degistirdik. IHA ve SIHA'larimizin egitim uçusunun yapildigi Kesan'daki havaalanina gittim. Inanin 30 yasindan büyük hiç kimse yok orada. Orada çalisan gencecik mühendisler, o egitimleri yapanlar hepsi sizin yasinizda insanlar. Insallah sizlerle birlikte bu ülkenin gelecegini ben çok aydinlik görüyorum.

Ama bunun için çalismamiz gerekiyor. Sayin Cumhurbaskani'miz gençlerimiz için bu ülkenin gelecegi için gecesini gündüzüne katarak çalisiyor. Bizler de çok çalisiyoruz. Eger hep birlikte çalisirsak Edirne'mizi de çok farkli yerlere tasiriz, ülkemizi de çok farkli yerlere tasiriz. Bunlari bizler sizin için yapiyoruz. Sizler de insallah sizin için daha fazla gayret edeceksiniz. Biz de her zaman yaninizda olacagiz."

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollari Genel Baskan Yardimcisi Tarik Hatipler de daha güçlü bir gençlik ve daha güçlü bir Edirne için çalismaya devam edeceklerini, Edirne'de her gence ulasmak istediklerini söyledi.

AK Parti Edirne Il Baskan Yardimcisi Rasim Özgün de gençlerin düsünen, uygulayan, hayata ve kendine yatirim yapan, çevresine saygili bireyler olmasi için çalistiklarini söyledi.

AK Parti Edirne Gençlik Kollari Baskani Burak Cambaz da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in koydugu hedefler dogrultusunda örnek bir nesil olusturmak için çabaladiklarini belirtti.

AK Parti gençligi olarak çevreye ve diger insanlara örnek olmalari gerektigini ifade eden Cambaz, "Çünkü öyle bir davayi temsil ediyoruz ki bunun farkinda olarak hareket eden gençlik olmamiz gerekiyor. Ülkemiz için hedefimiz ugruna kosmamiz gerekiyor." dedi.

TÜGVA Edirne Il Temsilcisi Recep Peçe de gençlerin her zaman yaninda olduklarini belirtti.

Etkinlige katilanlar gençler, çay içip Aksal ile sohbet etti.
Kaynak: AA