Çanakkale Açiklarindaki Kazada Hasar Gören Yük Gemisi Izmir'e Götürüldü

Çanakkale açiklarinda çatisan gemilerden "Clipper Como", Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügüne (KEGM) ait römorkör refakatinde Izmir'deki Nemrut Limani'na götürüldü.

Alinan bilgiye göre, Bozcaada ilçesi açiklarinda 18 Eylül'de Marshall Adalari bayrakli "M/V Levantes" gemisiyle çatisan, ayni ülke bayrakli "M/V Clipper Como" adli geminin sörvey islemleri tamamlandi.

190 metre boyundaki fosfat yüklü gemi, Denizcilik Genel Müdürlügü ve KEGM ile yapilan ortak çalisma sonucu kurtarildi.

Yükünün bosaltilmasi için KEGM'ye ait "Gemi Kurtaran" isimli römorkör refakatinde Izmir'in Nemrut Limani'na götürülen "Clipper Como"nun, kazada iskele (sol) tarafinda olusan hasarinin giderilmesi için daha sonra tersaneye çekilecegi ögrenildi.

Rusya'dan Misir'a giden 225 metre boyundaki bugday yüklü "M/V Levantes" ile Fas'in Jorf Lasfar Limani'ndan Samsun'a seyreden fosfat yüklü "M/V Clipper Como" gemileri, 18 Eylül'de Bozcaada açiklarinda çatismisti. Kazada hasar gören "Clipper Como", Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri koordinasyonunda "Kurtarma-13" ve "Türkeli" römorkörleri ile KIYEM-1 botunun refakatinde Bozcaada Demir Sahasi'na demirletilmisti.

Kaynak: AA