Türk-Çin Diplomatik Iliskilerinin 50. Yil Dönümü Çin'de Özel Konserle Kutlandi

Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasindaki diplomatik iliskilerin kurulusunun 50. yil dönümü vesilesiyle Çin'in Nankin sehrinde çevrim içi kutlama konseri düzenlendi.

Iki ülkenin kültür ve turizm bakanliklarinin ortak sponsorlugunda gerçeklestirilen etkinlik, Nankin Ulusal Orkestrasi'nin coskulu "Kutlama Üvertürü"nü icrasiyla basladi.

Erhu, liuçin, pipa, congruan, arp, suona ve diger geleneksel Çin enstrümanlarini çalan müzisyenler, Çin'e özgü ulusal motifler tasiyan "Yasemin", "Dunhuang Yeni Sözcükler", "Mehtapla Dolu Çiçekler" sarkilarini seslendirdi.

Grup, ayrica "Yine Bir Gülnihal", "Al Kalbimi" ve "Katibim" gibi ünlü Türk Sanat Müzigi sarkilarinin özenle hazirlanmis düzenlemelerine repertuvarlarinda yer verdi.

Müzisyenler, Türk sarkilarina Çin üslubuyla anlam katmak için sarkilari geleneksel enstrümanlarla çaldi.

Nankin Halk Orkestrasi da Nankin Gözü Köprüsü, Ming Surlari, Pukou Rihtimi ve kentin diger simge mekanlarinda sahneledikleri büyüleyici performanslarla konsere renk katti.

Iki ülkeden sarkicilar, "Katibim" sarkisini birlikte seslendirerek ulusal müziklerinin renkli karakterini sergilerken, Çin ve Türk halklari arasinda dostluk, anlayis ve is birliginin gelistirmesine yönelik temennilerini ifade etti.

Konser, Türkiye'nin Sesi Televizyonu ve Çin Uluslararasi Radyosu Türkiye'nin yani sira, Türkiye'nin Pekin Büyükelçiligi, Türk-Çin Dostluk Dernegi ve Türk Ögrenci Dernegi'nin internet sayfalarinda canli yayinlandi.

Aralarinda China Daily, People's Daily ve China Culture Net'in oldugu Çin basin organlari ve yabanci basin kuruluslari konsere ilgi gösterdi.

Kaynak: AA