Didim Sanat Sokagi Düzenlenen Tören Ile Açildi

Didim Belediyesi tarafindan kente kazandirilan, sanatin ve sanatçinin halk ile bulusacagi Didim Sanat Sokaginin açilisi gerçeklestirildi.

Didim Sanat Sokagi Düzenlenen Tören Ile Açildi


Kültür ve turizmin merkezi olan Didim’de yerel yazarlarin, sanatseverlerle bulusacagi, Didim sanat sokagi Didim Belediyesi tarafindan açildi. Açilista konusan Didim Sanat Platformu Baskani Hüseyin Zeybek, “Sevgili sanatsever dostlar, sanat bir kentin güzelliklerini yarinlara tasir. Sanat sevgi demektir, baris demektir. Didim son yillarda sanat ve kültür açisindan düzeyini oldukça yükseltmistir. Bugün bir adim daha ileri gidilerek, Didim sanat sokagi yasama geçirilmektedir. Didim sanat platformu olarak yazar ve sairlerimizi sokagimizda halkimizla bulusturmaya devam edecegiz. Sanat sokagimizi bize kazandiran Belediye Baskanimiz A. Deniz Atabay’a arkadaslarim adina tesekkür ederim” dedi.



Konusmanin ardindan Aydin Yazarlar ve Sairler Dernegi Baskani Sükrü Öksüz, Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay hakkinda yazmis oldugu siiri okudu ve siirin yazili oldugu çerçeveyi Atabay’a takdim etti.

Didim’in ileriye gidebilmesi için sanat, kültür ve egitime çok önem verdiklerini ifade eden Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, “Degerli dostlar, çok duygulandirdi Sükrü abi. Bu temiz duygularini siir misralarinda dile getirdigi için ben kendilerine çok tesekkür ederim. Uzun zamandir yapmak istedigimiz bir sokakti. Buranin fiziki olarak nasil oldugu çok önemli degil önemli olan halka anlatabilecegimiz ruhudur. Sanatçilarimiza deger vermemiz lazim yazarlarimiza deger vermemiz lazim. Ilçemizin daha ileriye gidebilmesi için önce sanat, kültür, egitim konusuna çok önem veriyoruz” dedi.



Amfi Tiyatro insaati sürüyor

Baskan Atabay, “Çok kisa süre içerisinde çok büyük degisiklikler göreceksiniz Didim de bu sene insaatina basladigimiz ve uzun süre yapmak için ugrastigimiz ilçemizin tanitimina çok büyük önem verecek bir amfi tiyatro projemiz vardi. Ona basladik insaati devam ediyor. Çok güzel bir kültür yuvasi olacak orasi. Didim’in turizm ve sanat konusunda en az 3 adim ileriye gitmesini saglayacak. 2022 yazinin Haziran’in sonunu bulmadan açilisini yapacagiz” dedi.



Gençlik Merkezi’nin yüzde 80’i tamamlandi

Didim Gençlik Merkezi’nin kaba insaatinin yüzde 80’ini bitirildigini ifade eden Atabay, "Orayi da 3 ay içerisinde açacagiz. Orada çocuklarimiza hiçbir ücret talep etmeden üniversiteden gelen egitmenlerle, ilçemizdeki egitimcilerimizle çocuklarimiza bilgisayardan Ingilizceye, Ingilizceden müzige, kodlamadan tiyatro egitimine akliniza gelebilecek her egitimi çocuklarimiza ücretsiz bir sekilde uzman kadrolarimizla sizlerin de güvenini kazanarak verecegiz. Bunun gibi birçok yatirimlarimiz var. Kültür sarayimiza basliyoruz 3 gün sonra ihalesi yapilacak, ihaleden 1 ay sonra da insaati baslayacak. Vergi dairesinin yaninda bos alanda 750 kisilik salonu, 150 kisilik sinemasi, egitim odalariyla Didim’imize harika bir kültür merkezi kazandiracagiz. Didim sanat sokaginin açilisina katilan herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Baskan Atabay, yazarlar ve sanatseverler ile birlikte Didim Sanat Sokagini açilis kurdelesini kesilirken, Altinkum Yali Caddesi Çam alti mevkiinde bulunan sanat sokaginin açilisina Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, Belediye Baskan Yardimcisi E. Öznur Gündogdu, Didim Iyi Parti Ilçe Baskani Vefa Berk Tezsezener, Didim Sanat Platformu Baskani Hüseyin Zeybek, Aydin Yazarlar ve Sairler Dernegi Baskani Sükrü Öksüz, yazarlar ve sanatseverler katildi.

Kaynak: İHA