Çanakkale Valisi Ilhami Aktas Assos'ta Devam Eden Çalismalari Inceledi

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Assos Antik Liman bölgesinde devam eden çalismalari inceledi.

Aktas, bölgeye yaptigi ziyaret kapsaminda santiye yetkililerden bilgi alip kaya islahi yapilan alani inceleyip son durum hakkinda bilgi aldi.

Çanakkale’nin tarih ve turizm bölgeleri arasinda önemli bir yere sahip, UNESCO Dünya Kültür Mirasi Geçici Listesinde yer alan Assos’un daha güvenli hale getirilecegini ifade eden Vali Ilhami Aktas, ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada, Çanakkaleli vatandaslarin ve valiligin Assos ve çevre konusundaki hassasiyetinin en üst noktada oldugunu söyledi.

Gelibolu Tarihi Alani, sehitlikler, Çanakkale Bogazi, Kaz Dagi Ayazma Pinari Tabiat Parki, Troya Tarihi Milli Parki ve Assos gibi birçok tarihi, turistik, kültürel ve doga harikasi degerlere hep birlikte sahip çiktiklarini kaydeden Aktas, "Assos Antik Limani'nin üzerinde tehlike olusturan kaya parçalarinin ve taslarin islah çalismalari, projesine aykiri herhangi bir çalisma yapilmadan tamamen projesine uygun olarak bitirilip Assos’u en kisa zamanda dünya turizmine kazandiracagiz. Arkeologlar gözetiminde yapilan çalismalar ile Assos Antik Liman kaya düsmesi islahi projesi, bölgenin gözde turizm merkezlerinden biri olan Assos Antik Limani ve turistik tesislerin daha degerli hale getirilerek marka degeri artirilacak ve düsen kayalarin engellenerek insanlarin can ve mal güvenligi saglanacaktir." diye konustu.

Antik Liman bölgesinde faaliyet gösteren isletme sahipleri de Ilhami Aktas ve proje yürütücülerine yapilan çalismalardan memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Vali Aktas'a Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Ayvacik Kaymakami Ilker Eker, Assos Kazi Heyeti Baskani Prof. Dr. Nurettin Arslan ve Assos Otelcileri Dernek Baskani Erdal Çakir eslik etti.

Kaynak: AA