Bolu'da Koronavirüse Yakalanan Hemsireden Asi Çagrisi

Bolu'da, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve asi oldugu için hastaligi hafif geçirdigini belirten hemsire Ismail Hakki Kaya, vatandaslara asi olma çagrisinda bulundu.

Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde hemsire olarak görev yapan Kaya'nin, rahatsizlanmasi üzerine gittigi hastanede yaptirdigi koronavirüs testi pozitif çikti.

Asi yaptirdigi için hastaligi hafif geçirdigi belirtilen ve tedavisine evinde devam edilen Kaya, cep telefonuyla video çekerek vatandaslari asi olmaya davet etti.

Il Saglik Müdürlügünün sosyal medya sayfalarinda paylasilan videoda, asi sayesinde videoyu yogun bakimda degil evinde çekebildigini belirten Kaya, sunlari kaydetti:

"Sizlere Kovid pozitif 10'uncu günümden sesleniyorum; çok sükür bu videoyu evimden çekebiliyorum. Yogun bakimda oksijen destegi alarak sizlere sesleniyor da olabilirdim. Ancak bunun tek bir sebebi var; o da zamani geldiginde asimi olmus olmam. Geçmiste oldugu gibi bugünümüzde de salgin hastaliklardan asiyla korunacagiz. Gelin sizler de zamaniniz geldiginde asinizi eksiksiz bir sekilde olun. Hem kendimizin hem toplumun sagligi için hem de çocuklarimizin gelecegi için asilarimizi olalim. Asi olalim, saglikli kalalim."

Kaynak: AA