Hakkari'de Çocuklari Daga Kaçirilan Aileler HDP Il Baskanligi Önünde Eylem Yapti

Hakkari'de çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önündeki eylemlerini bu hafta da sürdürdü.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen terör magduru aileler, ellerinde "Diyarbakir, Sirnak, Hakkari anneleri evlatlarini HDP'den istiyor" yazili pankart, döviz ve çocuklarinin fotograflari ile HDP binasi önüne kadar yürüdü.

Eylemlerinin 17. haftasinda da terör örgütü PKK ile HDP'ye tepki gösteren aileler, bir süre oturma eylemi yaparak seslerini çocuklarina duyurmaya çalisti.

Esinin kardesi PKK tarafindan daga kaçirilan Leyla Çiftçi, grup adina yaptigi açiklamada, tüm Türkiye'nin terör örgütünün gerçek yüzünü görmesini ve yüregi yanik anneler olarak çocuklarini HDP'den istediklerini söyledi.

Evlatlarina kavusmak için gösterdikleri kararli durus karsisinda karanlik yapilarin yikilacagina gönülden inandiklarini belirten Çiftçi, sunlari kaydetti:

"PKK kaybedecek, anneler kazanacak. PKK kaybettigi zaman hiçbir annenin yüregi yanmayacak, kan ve ölümler son bulacaktir. Buradan çagrimizdir, bedenen yanimizda olmayip gönülleri ve düsünceleri bizlerle olan herkese sesleniyoruz, bizlere katilin, bu hakli davamizi birlikte büyütelim, çocuklarimizla birlikte mutlu yarinlara kavusalim. Bizler asla pes etmeyecegiz. O çocuklari sizin pençelerinizden kurtarincaya kadar buradan kalkmayacagiz. Bu hakli davamiz hiçbir yalan, iftira ve zulüm karsisinda yikilmayacaktir. Bizlerin sesini müzik yayini açarak bastirmaya çalisiyorlar ama hiçbir güç evlatlarimiza kavusmamiza engel olamayacaktir."

Terör örgütü PKK ve HDP aleyhine sloganlar atan aileler, daha sonra buradan ayrildi.

Kaynak: AA