Cumhurbaskanligi Sözcüsü Kalin, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Sullivan Ile Görüstü

Görüsmede ikili iliskiler, Kovid19 ve küresel iklim degisikliginin yani sira Afganistan, Suriye, Irak, Libya, Kibris, Dogu Akdeniz ve diger bölgesel gelismeler ele alindi.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan ile Beyaz Saray'da görüstü.

Cumhurbaskanligi Sözcülügünden yapilan yazili açiklamaya göre, görüsmede ikili iliskiler, Kovid-19 ve küresel iklim degisikliginin yani sira Afganistan, Suriye, Irak, Libya, Kibris, Dogu Akdeniz ve diger bölgesel gelismeler ele alindi.

Türkiye-ABD iliskilerinin stratejik öneminin altinin çizildigi görüsmede, ekonomik is birligini arttirmak için atilmasi gereken adimlar konusunda görüs alisverisinde bulunuldu.

Görüsmede, iki ülke ticaret hacminin hedeflenen 100 milyar dolara ulasmasi için gerekli mekanizmalarin harekete geçirilmesi ve karsilikli üst düzey ziyaretlerin arttirilmasi üzerinde duruldu.

Afganistan'da olusabilecek yeni insani krizlerin önlenmesi ve ülkeye insani yardimlarin bir an önce ulasmasi için uluslararasi is birliginin elzem oldugu vurgulanan görüsmede, Türkiye ve ABD'nin, Afganistan konusunda yakin temasinin devam edecegi ifade edildi.

NATO müttefikleri arasindaki dayanismanin önemine dikkat çekilen görüsmede, müttefikler arasindaki sorunlarin diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi gerektigi dile getirildi.

Görüsmede ayrica Karabag zaferi sonrasinda Kafkaslar'daki son durum degerlendirildi. Bölgesel baris ve istikrar için çok yönlü çabalarin devam etmesinin önemi vurgulandi.
Kaynak: AA