Çanakkale Valiliginden Assos Bölgesinde Devam Eden Çalismalara Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Çalismanin amaci bölgenin gözde turizm merkezlerinden biri olan Assos Antik Limani ve turistik tesislerin daha degerli hale getirilerek marka degerinin artirilmasi ve düsen kayalarin engellenerek insanlarin can ve mal güvenliginin saglanmasidir. Çalismalar projesine uygun olarak müze personelinin gözetiminde devam etmektedir'

Çanakkale'nin Ayvacik ilçesi sinirlarindaki Assos bölgesinde devam eden çalismalarinin projesine uygun olarak müze personelinin gözetiminde devam ettigi bildirildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, bazi basin yayin organlarinda Assos'ta yapilan çalismalarla ilgili çesitli haberlerin yer aldigi belirtildi.

Bölgedeki çalismanin kaya parçalarinin oteller bölgesine düsmesi üzerine baslatildiginin aktarildigi açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Assos Antik Limani'nda tesislerin üzerine daha sonra da yola düsen büyük kayalarin insanlarin can ve mal kaybina neden olmamasi için AFAD tarafindan 'Assos Antik Liman Kaya Düsmesi Islahi Projesi' hazirlanmis ve bölge afet bölgesi ilan edilmistir. Hazirlanan rapor Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu tarafindan onaylanarak çalismalara baslanmistir. Çalismanin amaci bölgenin gözde turizm merkezlerinden biri olan Assos Antik Limani ve turistik tesislerin daha degerli hale getirilerek marka degerinin artirilmasi ve düsen kayalarin engellenerek insanlarin can ve mal güvenliginin saglanmasidir. Çalismalar projesine uygun olarak müze personelinin gözetiminde devam etmektedir."
Kaynak: AA