ABD Temsilciler Meclisi, Israil'in Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi Için 1 Milyar Dolarlik Fonu Onayladi

ABD’de Temsilciler Meclisi, Israil’in Demir Kubbe hava savunma sistemini yenileyebilmesi için 1 milyar dolarlik askeri yardim fonunu ezici çogunlukla onayladi.

ABD Temsilciler Meclisi, Israil'in Demir Kubbe Hava Savunma Sistemi Için 1 Milyar Dolarlik Fonu Onayladi


ABD’de dün hükümeti 3 Aralik’a kadar finanse edecek geçici bütçe ve ülkenin borçlanma limitini yükseltecek yasanin görüsüldügü oturumda, Israil’in "Demir Kubbe" füze savunma sistemini yenileyebilmesi için ek finansman gündeme gelmis, Israil’in "Demir Kubbe" savunma sisteminin yenilenmesi için ek finansman saglamak için getirilen hükme itiraz edilmisti. Bunun üzerine Israil’e yapilacak 1 milyar dolarlik Demir Kubbe yardimi geçici bütçe metninden çikarilmisti.

Temsilciler Meclisinde bugün yapilan oylamada ise, Israil’in Demir Kubbe hava savunma sistemini yenileyebilmesi için 1 milyar dolarlik askeri yardim fonu 420’ye 9 oy ile onaylandi. Ezici çogunlukla onaylanan tasari Senato’ya gönderilirken, Senato’da ne zaman oylanacagi ise henüz bilinmiyor.

“Israil’in güvenligi Amerika’nin güvenligi için bir zorunluluk”

Temsilciler Meclis Baskani Nancy Pelosi, “Bugün tahsis edilen fon, bu destegi sürdürüyor ve güçlendiriyor. Bu tasarinin geçisi, Kongre’de Israil için iki tarafli ve iki meclisli bir temelde büyük birligi yansitiyor. Israil’e güvenlik yardimi hayati önem tasiyor, çünkü Israil’in güvenligi Amerika’nin güvenligi için bir zorunluluk” dedi.



Kongre Arastirma Servisi’nin geçen yil yayinladigi raporuna göre, 2. Dünya Savasi’ndan bu yana ABD’den en fazla dis yardim alan ülke olan Israil’in ABD’den geçtigimiz sene Demir Kubbe için 1,65 milyar dolar yardim aldigi belirtildi.
Kaynak: İHA