Ordu'da Toplu Tasima Araçlarinda 'Vatan Size Minnettar' Anonsu Baslatildi

Ordu'da toplu tasima araçlarinda sehit yakinlari ve gaziler, "Vatan size minnettar" anonsuyla karsilaniyor.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler'in talimatiyla toplu tasima araçlarinda sehit yakinlari ve gazilere yönelik sesli anons uygulamasi baslatildi.

Ulasim Daire Baskanliginca gerçeklestirilen uygulamada, kent kartlarina yapilan güncelleme ile sehit yakinlari ve gaziler, araçlarda kartlarini cihaza okuttuklarinda "Vatan size minnettar" anonsuyla karsilaniyor.

Uygulamayi kullanan Ordulu gazi Astsubay Ersin Ölmez, kimligi otobüste okuttugunda anonsu duyunca mutlu oldugunu ve duygulandigini ifade etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler'in sehit ve gazi ailelerine karsi ilgisini bildiklerini belirten Ölmez, "Ancak bu uygulamasi bizleri daha da çok mutlu etti. Artik toplu ulasim araçlarini kullanirken okuttugumuz kartlarimizda bu anonsun olmasi hem bizleri hem de vatan sevgisi olan herkesi duygulandiriyor." dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Ordu Sube Baskani Nurettin Korkmaz ise gazi ve sehit ailelerini her firsatta hatirlayan, onlarla bir olan Güler'e tesekkür etti.

Büyüksehir Belediyesi Toplu Tasima Sube Müdürü Ali Kemal Günhan da Altinordu ilçesinde elektronik kart uygulamasi olan tüm toplu tasima araçlarinda gazi ve sehit yakinlarinin kartlarini okutturduklarinda bu anonsun duyulacagini aktararak, "Yeni basladigimiz bu uygulama devam edecek. Tüm gazi ve sehitlerimizin haklari inanin ödenmez. Bu vesile ile tüm sehit ve gazilerimizi bir kez daha saygi ile selamliyorum." ifadesini kullandi.

???????

Kaynak: AA