Ürdün Basbakani Hasavne, Irak Içisleri Bakani Ile Görüstü

Ürdün Basbakani Besir el-Hasavne, Irak güvenliginin Ürdün'ün güvenliginin ayrilmaz bir parçasi oldugunu söyledi.

Ürdün resmi ajansi PETRA'da yer alan habere göre, Basbakan Hasavne, ülkesini ziyaret eden Irak Içisleri Bakani Osman el-Ganimi ve beraberindeki heyetle baskent Amman'da bir araya geldi.

Hasavne, görüsmede, Irak ile Ürdün arasindaki köklü kardeslik baglarina dikkati çekerek, ülkesinin Irak'la tüm alanlarda iliskileri gelistirme konusunda istekli oldugunu belirtti.

Irak güvenliginin Ürdün'ün güvenliginin ayrilmaz bir parçasi oldugunu söyleyen Hasavne, ülkesinin Irak'ta güvenlik ve istikrarin tesisine önem verdigini ekledi.

Hasavne, Arap isbirligi sürecine hizmet eden Irak-Ürdün-Misir üçlü isbirligi mekanizmasi ile Irak'la iliskileri gelistirmeye önem verdiklerini vurguladi.

Irak Içisleri Bakani Ganimi de ülkesinin Ürdün'le her alanda iliskileri gelistirmeye önem verdigini belirterek, Irak'in çesitli bölgelerindeki terörist gruplarin neden oldugu sartlara ragmen iki ülke arasindaki sinirlarin artik güvenli ve istikrarli oldugunu söyledi.

Ganimi, Irak'taki durumun artik istikrarli olduguna ve bu durumun yeniden imara yönelmeye müsaade ettigine dikkati çekerek, Ürdün'ün ve Ürdünlü sirketlerin Irak'in yeniden imarina katki saglamasini temenni ettiginin altini çizdi.

Öte yandan Ürdün Içisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, Içisleri Bakani Mazin el-Ferraye de Irakli mevkidasi Ganimi ile bir araya geldi.

Görüsmede, iki ülke arasinda terörle mücadele, sinir güvenligi, kaçakçilikla mücadele basta olmak üzere çesitli alanlarda isbirligi konulari ele alindi.

Son dönemde Ürdün ile Irak arasinda çesitli alanlarda ikili isbirligi anlasmalari imzalanmis ayrica Misir'in da katilimiyla üç ülke arasinda zirveler yapilmisti. Son olarak 27 Haziran'da Misir, Ürdün ve Irak liderlerinin katilimiyla Irak'in baskenti Bagdat'ta üçlü zirve gerçeklestirilmisti.

Kaynak: AA