Piyanist Gülsin Onay, Bayburt'ta Konser Verdi

Devlet sanatçisi piyanist Gülsin Onay, Bayburt'un Demirözü ilçesinin Bespinar köyündeki Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde klasik müzik konseri verdi.

"2021 Silletto Ödülü" sahibi müzenin konaklama tesisi Loruhan'da sahne alan Onay, repertuvarinda Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Frederic Chopin'in yani sira Türk bestekar Ahmet Adnan Saygun'un eserlerine yer verdi.

Yaklasik bir saat süren konserde Onay'in performansi, izleyiciden büyük alkis aldi.

Onay, konserin ardindan gazetecilere, olaganüstü bir atmosferde konser verdigini söyledi.

Anadolu'nun kadim topraklarinda, Dede Korkut diyarinda dinleyiciyle bulusmanin gurur verici oldugunu dile getiren Onay, "Avrupa'da yilin müzesi ödülünü alan Bayburt Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin bu essiz atmosferinde müzigi paylasmak, dinleyicilerle tek nefes olmak benim için unutulmaz çok büyük bir mutluluk oldu." dedi.

Müzenin kurucusu Kenan Yavuz da dünyaca ünlü bir piyanisti müzelerinde agirlamaktan mutluluk duyduklarini ifade ederek, "Çok güzel bir geceydi. Yogun bir katilimla ayni zamanda Bayburt meydanindan da es zamanli olarak izlendi. Olaganüstü bir yetenek. Müzemizde agirlamaktan gurur duyduk." diye konustu.

Kaynak: AA