Arjantin'de Siyasi Kriz Kabine Degisikligi Getirdi

Arjantin’de 12 Eylül Pazar günü düzenlenen parlamento ön seçimlerinde iktidarin oy oraninin düsmesinin ardindan baslayan kriz sonrasi Disisleri, Egitim, Tarim, Ulusal Güvenlik, Bilim ve Teknoloji Bakanlari degisti.

Arjantin'de Siyasi Kriz Kabine Degisikligi Getirdi
Arjantin’de 12 Eylül Pazar günü yapilan parlamento ön seçimlerinde iktidarin aldigi agir yenilginin ardindan Devlet Baskani Alberto Fernandez kabinede degisiklige gitti. Bakanlar Kurulu Baskani Santiago Cafiero Disisleri Bakanligina, Julian Dominguez Tarim Bakanligina, Anibal Fernandez Güvenlik Bakanligina, Juan Perzyck Egitim Bakanligina ve Daniel Filmus ise Bilim ve Teknoloji Bakanliginin basina getirildi.

Cafiero’dan bosalan Bakanlar Kurulu Baskanligina ise Juan Manzur atandi.

Yeni bakanlarin Pazartesi günü yemin etmesi bekleniyor.

Arjantin’de siyasi kriz

Ülkede geçtigimiz pazar günü yapilan parlamento ön seçimlerinde muhalefetin olusturdugu ittifak, ülke genelinde hükümete yakin partilerin olusturdugu Frente de Todos (Herkesin Cephesi) ittifakinin adaylarindan daha fazla oy almisti. Iktidar kanadi, ülke genelinde oylarin yalnizca yüzde 31’ini alabilmisti. Ön seçimlerde agir alinan agir yenilginin ardindan Içisleri Bakani Wado de Pedro dahil 5 bakan istifa karari almis, hükümette siyasi kriz bas göstermisti.
Kaynak: İHA