Kayseri Valisi Günaydin'in Gaziler Günü Mesaji

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla mesaj yayimladi.

Vali Günaydin, mesajinda, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvani ile "maresal" rütbesinin verilisinin 100. yil dönümünü ve kahraman gazilerin, "Gaziler Günü"nü hep birlikte idrak ettiklerini ifade etti.

Vatan, bayrak, ezan, bagimsizlik ve mukaddes degerleri ugruna çikilan yolda geri dönmeyi düsünmeyen kahraman sehitler ve gazilerin bu cennet vatanin gerçek sahipleri oldugunu vurgulayan Günaydin, sunlari kaydetti:

"Vatanimizin bölünmez bütünlügü, vatandaslarimizin huzuru, güvenligi ve esenligi için büyük bir serefle görev yaparak gazilik mertebesine ulasan kahramanlariz, aziz sehitlerimizle birlikte gurur kaynagimiz, vefanin, sadakatin, vatan sevgisinin ve bagimsizlik tutkusunun simge ve zirve isimleri olmuslardir. Bizler, kalbimizin en müstesna yerine konumlandirdigimiz aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin fedakarliklarini, kahramanliklarini sonsuza kadar unutamayacagiz. Onlarla ne kadar gurur duysak, kahramanliklariyla ne kadar övünsek azdir. Ugruna büyük bedeller ödedigimiz cennet vatanimiz, bizlere sehitlerimizin ve gazilerimizin en kutsal emanetidir. Bu mukaddes mirasi canimiz pahasina korumak, sehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcumuzdur.

Aziz sehitlerin fedakar yakinlarinin ve kahraman gazilerin bugüne kadar oldugu gibi bütün imkanlari ile yanlarinda olmaya devam edeceklerini vurgulayan Günaydin, "Bu duygu ve düsüncelerle, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, bütün sehitlerimizi ve vefat eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize ve degerli ailelerine saglikli ve huzurlu bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA