Katar Emiri, Suudi Veliaht Prensi Ve BAE'li Yetkili Kizildeniz'de Bir Araya Geldi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Müstesari Seyh Tahnun bin Zayid Al Nahyan Kizildeniz'de bulustu.



Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'in Ofis Müdürü Bedr el-Asakir, sosyal paylasim agi Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Kizildeniz'de dostane ve kardesçe bir toplanti (tam yer belirtilmedi) Bin Selman, Al Sani ve Seyh Tahnun'u bir araya getirdi." ifadelerine yer verdi.

Ofis Müdürü Asakir'in Twitter'da yayinladigi fotografta, söz konusu üç kisinin gülümseyerek samimi bir poz verdigi görülüyor.

Asakir, toplantinin içerigi, yeri ve zamanina iliskin ayrintili bilgi vermedi.

- Körfez krizinin çözülmesiyle iliskiler yeniden basladi

Suudi Arabistan, Birlesik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Misir, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarini destekledigi" suçlamasiyla Katar ile tüm diplomatik iliskilerini kesmis ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya baslamisti.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarini reddederken bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmisti.

Körfez krizi, bu yil 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'in El-Ula kentinde gerçeklestirilen 41. Körfez Isbirligi Konseyi Zirvesi'yle çözüme kavusmustu.

Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan Al Suud, zirvenin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik iliskilerini yeniden tesis ettigini ve ambargonun kaldirildigini açiklamisti.

Krizin sona ermesinin ardindan iki ülke arasinda karsilikli ziyaretler baslamis, kara, hava ve deniz sinirlari açilmisti.

Kaynak: AA