TIME Dergisinin 'Dünyanin En Etkili 100 Kisisi' Listesinde Türk Isim

TIME dergisinin, dünya çapinda en etkili 100 kisiyi belirledigi listeye göre Uluslararasi Enerji Ajansi (IEA) Baskani Fatih Birol, "öncü" isimlerden biri olarak listede yer alan tek Türk oldu.

TIME Dergisinin 'Dünyanin En Etkili 100 Kisisi' Listesinde Türk Isim
TIME dergisinin bu yil 18. yayimladigi ve dünya çapindaki en etkili isimleri seçtigi TIME 100 listesi açiklandi. Dünyaca ünlü siyasi liderlerin de yer aldigi listede, Uluslararasi Enerji Ajansi (IEA) Baskani Fatih Birol, "öncü" isimlerden biri olarak listeye adini yazdirdi. ABD Baskani Joe Biden, Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in torunu Sussex Dükü Prens Harry ve esi Meghan Markle gibi dünyaca ünlü isimlerin bulundugu listede yer alan Birol, listedeki tek Türk oldu.

"Dünya liderlerine güvenilir bir danisman"

TIME dergisinde ABD Iklim Özel Temsilcisi John Kerry tarafindan kaleme alinan yazida, IEA Baskani Birol’un yüksek teknoloji verilerini bilgi birikimiyle bir araya getirerek isledigi belirtildi. Kerry, "Dünya liderlerine güvenilir bir danisman olan Birol, karbon emisyonlarini azaltmak ve gezegenimizi kurtarmak için ne yapilmasi gerektigi konusunda tarafsiz bir otorite. Birol, agirlikli olarak petrol piyasalarini takip eden bir kurum olan IEA’yi, dünyanin büyük ekonomilerine, enerji teknolojilerinde danismanlik eden lider bir kurum haline dönüstürdü" ifadeleri yer aldi. Yazida ayrica, IEA’nin 2050’de sifir emisyon hedefine ulasmak ve iklim degisikliginin etkilerini en aza indirmek için hazirladigi kapsamli yol haritasini, Çin, Hindistan, Endonezya da dahil olmak üzere birçok ülkenin istedigi belirtildi.

ABD Baskani Biden da listede yer aldi

TIME 100 listesinde bu yil en etkili 100 kisi arasinda seçilen isimler arasinda, ABD Baskani Joe Biden, Iran Cumhurbaskani Ibrahim Reisi, Hindistan Basbakani Narendra Modi, Avrupa Birligi Komisyonu Kidemli Baskani Frans Timmermans, eski ABD Baskani Donald Trump, Tesla CEO’su Elon Musk, Sussex Dükü Prens Harry ve esi Düses Meghan Markle gibi ünlü isimler de yer aldi.
Kaynak: İHA