Macaristan'a Girmek Isteyen Siginmaci Sayisinda Artis

Macaristan Basbakani Basdanismani György Bakondi, son dönemde ülkeye gelmek isteyen siginmaci sayisinda ciddi artis görüldügünü söyledi.

Bakondi yaptigi açiklamada, Macar güvenlik güçlerinin, geçen yil eylül ortasina kadar 21 bin 992, bu yilin ayni döneminde ise 73 bin 617 siginmacinin Macaristan'a girisini engelledigini ifade etti.

Macaristan'in sinirlarini korumaya devam edecegini ve göçün durdurulmasi gerektigini vurgulayan Bakondi, problemin kaynagindan çözülmesi gerektigine dikkati çekti.

Ülkesinin Sirbistan ve Hirvatistan sinirlarina dikenli tel örgü çekmesinin ve Sirbistan'i güvenli ülke olarak tanimlamasinin dogru adim oldugunu savunan Bakondi, söz konusu adimlarin, yasa disi göçü engelleme konusunda yardimci oldugunu kaydetti.

Bakondi, 2015'ten bugüne kadar 591 bin siginmacinin sinirlardan girisinin engellendigini, 3 bin 27 insan kaçakçisinin yakalandigini ve sinirda 67 tünelin ortaya çikarildigini aktardi.

Bakondi ayrica, Macaristan'a 6 yilda 211 bin kisinin iltica basvurusunda bulundugunu ama sadece 2 bin 837 kisinin talebinin olumlu karsilandigini ifade etti.

Kaynak: AA