Cumhurbaskani Erdogan, '6. Anadolu Medya Ödülleri' Töreninde Konustu Açiklamasi (2)

'Ülkemizi 2023 hedefleri rayinda tutarak, vaktimizi ve enerjimizi heba etme girisimlerini bosa çikardik. Bununla kalmadik, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemine geçis gibi önemi ve anlami ileride çok daha iyi anlasilacak olan tarihi bir yönetim reformunu hayata geçirdik' '2023, Türkiye'nin ve Türk milletinin yeniden sahlanisinin sembolüdür' 'Bugün büyük ve güçlü Türkiye'nin insasi yolundaki en önemli duragimiz 2023'ün esigindeyiz' 'Ülkemizi, küresel sistemin yeniden yapilanmasinin disina itmek için kivrananlarin son umudu 2023'te eski Türkiye'yi yeniden hortlatmaktir, basaramayacaklar'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Ülkemizi 2023 hedefleri rayinda tutarak, vaktimizi ve enerjimizi heba etme girisimlerini bosa çikardik. Bununla kalmadik, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemine geçis gibi önemi ve anlami ileride çok daha iyi anlasilacak olan tarihi bir yönetim reformunu hayata geçirdik." dedi.

Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde düzenlenen "6. Anadolu Medya Ödülleri" töreninde konustu.

Türkiye'nin sanayi devrimini kaçirmasini, bilgi ve teknoloji devriminde geride kalmasini saglayanlarin Türkiye'yi yeniden yapilanan küresel siyasi ve ekonomik düzenden dislamak için var güçleriyle çalistiklarini belirten Cumhurbaskani Erdogan, "Ama bu defa farkli bir Türkiye ile karsi karsiya kaldilar. Artik siyasetini, ekonomisini, dis politikasini, sosyal dinamiklerini diledikleri gibi yönlendirebilecekleri bir Türkiye olmadigini gördüler. Rahmetli Menderes ve Özal'in baslattigi demokrasi ve kalkinma hamlesini geçtigimiz 19 yilda en üst seviyeye çikarmis, kendi politikalarini kendi belirleyen bir Türkiye gerçegi ile karsi karsiya kaldilar." ifadelerini kullandi.

Söz konusu güçlerin, bölgesinde hem sahadaki varligiyla hem masadaki gücüyle söz sahibi bir Türkiye oldugunu yasayarak kabullendigini vurgulayan Erdogan, söyle devam etti:

"Dünyada haksizliklara, adaletsizliklere, riyakarliklara meydan okuyan, mazlumlarin ve magdurlarin umudu bir Türkiye fotografinin yükseldigini fark ettiler. Altyapisini tamamlamis, yatirim, üretim, istihdam, ihracat ve büyüme hedefiyle 2023'e yürüyen bir Türkiye hakikati, attiklari her adimda karsilarina çikti. Bununla kalmayip evlatlarina 2023'ü, 2071'i hedef gösteren, vizyon sahibi bir Türkiye'nin yükselisini su anda seyrediyorlar. Daha düne kadar birakiniz 30 yili, 50 yil sonrasini, 3 gün, 5 gün sonrasini göremeyen, buna göre hesap yapamayan bir Türkiye'den böyle bir ufka sahip bir Türkiye'ye ulasmanin anlamini en iyi sizler bilirsiniz.

Ekonomisi birkaç milyar dolarlik spekülasyonlarla yerle yeksan olan, siyaseti birkaç ihtirasla, aktörle kaosa sürüklenebilen, güvenligi 3-5 teröristle tehlikeye düsürülebilen, sanayisi disa bagimli, ticareti hacimsiz, turizmi kisir, toplumsal fay hatlari faal, velhasil her tarafi lime lime dökülen bir Türkiye özlemiyle yanip tutusanlar elbette hala mevcut. Bu hevesle son 7-8 yildir bulduklari her araca her firsatta sarildilar ama hamdolsun Allah'in yardimi ve milletimizin destegiyle bu tuzaklarin tamamini bozduk."

- "Tarihi bir yönetim reformunu hayata geçirdik"

Cumhurbaskani Erdogan, "Ülkemizi 2023 hedefleri rayinda tutarak, vaktimizi ve enerjimizi heba etme girisimlerini bosa çikardik. Bununla kalmadik, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemine geçis gibi önemi ve anlami ileride çok daha iyi anlasilacak olan tarihi bir yönetim reformunu hayata geçirdik. Iki asirdir defalarca sergilenen oyunlarin artik ise yaramadigi bu Türkiye gerçegini kabullenmek istemeyenlerin, kimi zaman açik kimi zaman gizlice sergiledikleri taktikleri bir bir ifsa ettik." dedi.

Demokrasinin, hukuk devletinin, özgürlüklerin kurallarini kendi çikarlari dogrultusunda egip bükenlerin, buram buram riyakarlik kokan sözleri ve tavirlarinin artik ise yaramadigini bildiren Erdogan, "Kendi toplumlarinin güvenligi ve refahi disinda hiçbir seyi umursamayanlarin bencillikleri dönüp dolasip kendilerini vuracak bir bumeranga dönüstü. Göçten iklim degisikligine, terörden salgin krizine kadar dünyanin ve insanligin tamamini ilgilendiren her yeni sinamada kendilerini gelismis olarak nitelendirenlerin aslinda ne kadar zayif olduklari anlasildi." ifadelerini kullandi.

Türkiye'nin bu sinamalar karsisinda verilen basarili imtihanla farkini ortaya koydukça hesaplarin sürekli yeniden yapilmaya baslandigini belirten Erdogan, "Iste bugün büyük ve güçlü Türkiye'nin insasi yolundaki en önemli duragimiz 2023'ün esigindeyiz. Ülkemizi küresel sistemin yeniden yapilanmasinin disina itmek için kivrananlarin son umudu 2023'te eski Türkiye'yi yeniden hortlatmaktir. Insallah bu defa da basaramayacaklar. Milletimiz uzunca bir mücadelenin ardindan döktügü alin teri ve gerektiginde feda etmekten çekinmedigi cani pahasina yakaladigi bu firsati kaçirmama azim ve kararliligini sahiptir." diye konustu.

Verdikleri büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinde hep yanlarinda olan Anadolu medyasinin destegini, girilen bu son süreçte daha güçlü sekilde göreceklerine inandigini bildiren Erdogan, söyle konustu:

"Unutmayiniz bu mesele ne Tayyip Erdogan'in kisisel meselesidir ne parti meselesidir ne baska bir kisir hesap meselesidir. 2023, Türkiye'nin ve Türk milletinin yeniden sahlanisinin sembolüdür. 2071 özellikle Anadolu'nun ebedi vatanimiz oldugu gerçegini bir kez daha ilanimiz olarak ortaya koydugumuz bir yil olacaktir. Ve 2053, sahip oldugumuz tarihi mirasimiza siki sikiya sahip çikmamizin iradesidir. Bu hedeflere ve vizyonlara sahip çikmak da ülkemizdeki her vatandasimizin, her kurumumuzun, her kurulusumuzun en basta gelen sorumlulugudur. Bizim tek yaptigimiz da bu sorumlulugun geregini yerine getirmeye çalismaktan ibarettir." ifadelerini kullandi.

- "Büyük siçramayi yapabilecegimiz bir döneme girdik"

Dünyanin terör, göç, iklim degisikligi, kitlik ve yeni nesil teknolojiler gibi girift meselelerle ugrastigi bir dönemde hiç kimsenin Türkiye'yi yeniden kendi iç çekismeleri içine gömmesine izin veremeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

"Türkiye, geçmiste bu içe dönük kavgalarin bedellerini hem maddi hem manevi olarak ziyadesi ile ödedi. Geçtigimiz 19 yilda 81 vilayetimizin tamamini egitimden sagliga, ulasimdan sanayiye, enerjiden spora her alanda gerçekten çok iyi bir altyapiya kavusturduk. Gençlerimizin heyecani, kabiliyeti, azmi, gayreti gözlerinden okunuyor. Sahip oldugumuz altyapi üzerinde ihtiyacimiz olan asil büyük siçramayi yapabilecegimiz bir döneme girdik.

Gençlerimizle Kahramanmaras'ta yaptigimiz sohbette bunu gördüm ve onlarin gözlerinde bu isiltiyi gördüm. Bu imkani en iyi sekilde degerlendirebilmek için istikrar ve güven ikliminden taviz vermememiz gerekiyor. Insallah cuma günü İçel'de yine gençlerimizle beraber olacagiz. Milletimiz için hiçbir hayalleri, ülkemiz için hiçbir projeleri, devletimiz için hiçbir programi olmayanlarin, kendi ideolojik saplantilari ve kisisel hirslari ugruna bu güzel tabloyu tersine çevirmesine riza gösteremeyiz. Bunun için hep birlikte kazanimlarimiza sahip çikacagimiz, potansiyelimizi en iyi sekilde degerlendirecegimiz siyasi ve sosyal zeminden taviz vermemeliyiz.

Birligimize, beraberligimize, kardesligimize siki siki sarilarak tüm dikkatimizi ve gücümüzü gelecegimizin insasina yönetmeliyiz. Insallah cuma günü nükleer santralimizi yerinde gidip ziyaret edecegiz. Geldigi safhayi görecegiz ve 2023'e, insallah nükleer santralin ülkemize kazandirildigini da görecegiz. Medya kuruluslarimiza ve medya mensuplarimiza bu tarihi süreçte çok önemli görevler düsüyor. Milletimize hakikatleri göstererek, Türkiye'nin bu hayati sinamadan basariyla çikmasina katki saglayacaginiza inaniyor, bu duygularla bir kez daha Anadolu Medya Ödülleri'ni tevdi edecegimiz kurumlarimizi ve arkadaslarimizi tebrik ediyor, Anadolu Yayincilar Birligi yöneticilerine bizleri bu güzel atmosferde bir araya getirdikleri için tekrar sahsim milletim adina tesekkür ediyorum."

- Törenden notlar

Törene Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay; Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, medya temsilcileri ve gazeteciler katildi.

Programda, Anadolu Yayincilar Dernegi tanitim filmi gösterildi. Dernek Baskani Sinan Burhan Cumhurbaskani Erdogan'a günün anisina hediye takdim etti.

Konusmalarin ardindan Cumhurbaskani Erdogan, çesitli kategorilerde ödüle layik görülenlere ödüllerini verdi.

"Yilin Iletisim Ödülü" Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun'a verildi. "Yilin Haber Ajansi Ödülü"ne layik görülen Anadolu Ajansi adina da ödülü Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Serdar Karagöz aldi.

Anadolu Yayincilar Dernegi Baskani Sinan Burhan da törende yaptigi konusmada, Anadolu medyasinin önemine vurgu yaparak, yerel medyanin dogru habercilik yapmak için çok çalistigini belirtti.

Burhan, "Bizler diger basin organlari gibi 27 Mayis darbesine destek vermedik, 12 Eylül darbesinde yoktuk, 17-25 Aralik hain darbe girisimi yapan kisi ve kurumlara karsi milli iradenin yaninda yer aldik." ifadesini kullandi.

Dijital medya ve sosyal medyanin son dönemde kontrolsüzlesmeye basladigini vurgulayan Burhan, sosyal medyada düzenlemenin yapilmasi gerektigini, kimsenin özgürlük adi altinda baskasinin hayatini karartmaya, ulusal güvenlige zarar vermeye hakki olmadigini da sözlerine ekledi.

(Bitti)
Kaynak: AA