Bayburt'ta 'Cihad-Ül Ekber Danismendliler Ve Bir Zamanlar Selçuklu' Sergisi Açildi

Bayburt'ta, "Cihad-ül Ekber Danismendiler ve Bir zamanlar Selçuklu" projesi kapsaminda, Selçuklu ile Danismendiler dönemine ait sapkalar, kitre heykeller ve dönemi anlatan yagli boya tablolarin yer aldigi sergi açildi.



Tarihi Tashan'daki sergi, Kültür ve Turizm Bakanligi Telif Haklari Genel Müdürlügü, Müzeler Genel Müdürlügü ile Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi (GAKSA) is birligiyle gerçeklestirildi.

GAKSA Yönetim Kurulu Baskani Isin Firat, gazetecilere yaptigi açiklamada, Karadeniz Bölgesi'nde "Cihad-ül Ekber Danismendiler ve Bir zamanlar Selçuklu" koleksiyonu sergisindeki ilk basamagin Bayburt oldugunu söyledi.

Bu topraklari vatan yapan insanlara vefa göstermek adina projenin baslatildigini belirten Firat, söyle konustu:

"Içeriginde sultanlar, hanim sultanlar, valiler, ulemalar, alimlerin yasantilarindan kissadan hisseleri bulabildigimiz bu sergide, replika kostümler, basliklar, menkibe tasviri, yagli boya tablolar yer aliyor. Bayburt'taki ilk açilisi yapmaktan ve bu açilisa büyük bir katilimcinin gelmesinden dolayi onur duyuyoruz. Pazar gününe kadar buradayiz. Ögrencilerimizi, gençlerimizi bu sergimize bekliyoruz. Onlara geçmis dönemin tarihini, yasantilarini anlatmaktan çok büyük keyif duyacagiz."

Il Kültür ve Turizm Müdürü Berkir Kurtoglu da Kültür ve Turizm Bakanliginin himayelerinde Isin Firat'in el emegi, göz nuru eserleri ve anlatimiyla ziyaretçilere bir ziyafet sergilendigini kaydetti.

Açilisina, Vali Yardimcisi Göksel Yüksel, Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Il Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoglu ile vatandaslarin katildigi sergi, 19 Eylül'e kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA