Ressam Rukiye Epli Dede'nin 'Suskun' Sergisi Sanatseverlerle Bulustu

Tuval üzerine yagli boya çalismalarindan olusan sergi, 1 ay boyunca ziyaretçilerin begenisine sunulacak.

Ressam Rukiye Epli Dede'nin "Suskun" sergisi, Kelimat Sanat Evi'nde açildi.

Ankara'da yasayan sanatçinin tuval üzerine yagli boya çalismalarindan olusan sergi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Sergiye iliskin, AA muhabirine açiklama yapan Dede, daha çok portreler üzerine çalistigini ifade ederek, "Hayatin insanlara getirdigi olumlu ve olumsuz her seyi kadinlarin yüzünde yansitmaya çalistim." dedi.

Dede, serginin adinin mecazi bir anlam tasidigini belirterek, "Çizdigim kadin figürlerinin agizlari kapali ama gözleriyle, yüzüyle anlatmak istediklerini anlatiyor. Istanbul'daki ilk sergim oldu ve bunun Kelimat Sanat Evi'nde olmasi beni çok mutlu etti. Hiç tanimiyordum ama isleri sebebiyle uzaktan takip ettigim bir galeriydi. Kafalarimiz uyustu böyle bir çalisma yapmis olduk." ifadelerini kullandi.

- "Sanatçilari yol arkadasi olarak görüyorum"

Kelimat Sanat Evi Sanat Direktörü Adnan Al Ahmad da 8 yildir Türkiye'de sanatla ugrastigini dile getirerek, "Ben burada çok iyi Türk sanatçilar kazandim. Buradaki sanatçilari yol arkadasi olarak görüyorum. Birlikte çalisiyoruz ve birlikte kazaniyoruz. Bu yüzden çok mutlu ve memnunum." diye konustu.

Sanat Evinin kurucularindan Hüseyin Emiroglu ise Kelimat Sanat Evi'nin bir köprü fonksiyonu görevi yürüttügüne deginerek, "Dogu ve Bati'ya Türk sanatçi tanitiyoruz, yurt disindaki sanatçilari da Türkiye'ye tanitiyoruz. Bu bakimdan Istanbul gibi çok önemli bir kavsakta pozisyon alarak iki kitayi birbirine bagliyoruz diyebilirim." degerlendirmesinde bulundu.

Emiroglu, serginin hazirlik asamasinda bile ilgi gördügünü ve sergi hakkinda Irakli Prof. Dr. Cebbar Hammad Hasan'in "Kadin ve Telafi Siiri" baslikli bir makale kaleme aldigina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Sergi öncesi eserlerin ilgi görmesi için yaptigimiz paylasimlardan etkilenen bir akademisyen yazi yazmak istedi. Yani bir Irakli güzel sanatlar ve tiyatro profesörü Istanbul'da gerçeklesecek Ankara'daki bir Türk sanatçinin sergisini yorumlayan bir makale yaziyor. Bence bu Kelimat'in köprü pozisyonunu anlatmak için güzel bir örnek."

Kaynak: AA