Meram Baglari Yeniden Hayat Buluyor

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde söz ettigi Bag-i Meram'in yeniden hayat bulmasi adina baslattiklari "Meram Baglari Projesi"ni inceleyerek çalismalar hakkinda bilgi aldi.



Yeni Meram Caddesi ve Yaka Caddesi'nin kesisiminde yer alan 18 bin metrekarelik araziye, üzüm bagi ve meyve bahçesi kazandiriliyor. Projenin ilk etabi, üzüm baglari ve fidanlarin dikilmesiyle tamamlandi.

Kavus, "Meramli ve Konyali hemsehrilerimizle disaridan gelen misafirlerimizin hep bir 'Meram Baglari' arayisi vardi. Aslinda Meram Bagi deyince Konya'da baglik bahçelik yerler anlasilir, onlar da Meram'in genelinde her zaman vardir. Ama bu arayisi nihayetlendirmek adina Meram son duraga yaklasirken Meram Yeni Yol ve Yaka Meram'in kesistigi yerde bulunan bos arsalarimizi bunun için tahsis ettik. 18 bin metrekarelik bu alana bine yakin üzüm asmasi ve yaklasik 400 adet meyve fidesi dikerek Meram Baglari'ni yeniden canlandiriyoruz. Projenin 8 bin 500 metrekarelik ilk etabi tamamlandi. Toplam projenin de yarisini bitirmis durumdayiz. Tamami bittiginde hem Konyali hemsehrilerimiz hem de disaridan gelen turistler ve misafirlerimiz burada aileleriyle, dostlariyla güzel vakit geçirebilecekler." diye konustu.

Kaynak: AA