AK Parti'li Turan, Kiliçdaroglu'nun 12 Eylül Darbesinin 41. Yili Paylasimina Tepki Gösterdi Açiklamasi

'CHP, darbe destekçiligiyle yüzlesmeden, bu konuda milletten özür dilemeden darbe karsiti her söylemi bostur. Darbe = CHP'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun 12 Eylül darbesine yönelik sosyal medya paylasimina, "CHP, darbe destekçiligiyle yüzlesmeden, bu konuda milletten özür dilemeden darbe karsiti her söylemi bostur. Darbe = CHP." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Turan, Kiliçdaroglu'nun 12 Eylül darbesinin 41. yil dönümü nedeniyle Twitter'dan yaptigi degerlendirmeye, sosyal medya hesabindan yanit verdi.

Kiliçdaroglu'nun 15 Temmuz gecesi çekildigi belirtilen bir fotografi, "Insan utanir biraz." basligiyla paylasan Turan, CHP'nin,12 Eylül, 28 Subat darbecileri AK Parti döneminde yargilanirken, "Bunlar yasli" deyip karsi çiktigini belirtti.

Turan, "27 Nisan'i alkislayan, 15 Temmuz'a tiyatro diyen CHP. CHP, darbe destekçiligiyle yüzlesmeden, bu konuda milletten özür dilemeden darbe karsiti her söylemi bostur. Darbe = CHP." degerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, 12 Eylül darbesinin 41. yili dolayisiyla sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Iktidarini 12 Eylül'e borçlu olanlar darbelerle hesaplasamaz. Darbe girisimlerini 'Allah'in lütfu' olarak görenler, Gazi Meclisimize düsmanlikta darbecilerden geri kalmayanlar, demokrasimizi yüceltemez. Ilk seçimde, 12 Eylül ruhunu da tarihin tozlu raflarina kaldiracagiz." ifadelerine yer vermisti.
Kaynak: AA