Elazig'da Ava Çikan Muhtar, Tüfeginin Namlusuna Konan Serçeyle Yasadigi Anlari Görüntüledi

Muhtar Ibrahim Galip Ergül: 'Yasadigim olaydan sonra sürek avindan vazgeçtim ve eve döndüm'.

Elazig'in Agin ilçesinde sürek avina çikan köy muhtari, domuz beklerken tüfeginin namlusuna konan ve uzun süre çevresinde gezinen kusla yasadigi ilginç anlari cep telefonu ile görüntüledi.

Balkayasi Köyü Muhtari Ibrahim Galip Ergül ile çevre köy muhtarlari, son zamanlarda domuz sürülerinin meyve ve sebze bahçelerine zarar vermesi üzerine ilgili kurumlardan izin alarak sürek avi baslatti.

Ruhsatli tüfegi ile domuzlarin geçis güzergahi olan kavaklik mevkisine giden Ergül, burada bir kayanin üzerine oturarak domuzlari beklemeye basladi. Ergül domuz sürüsünü beklerken uçarak yanina gelen bir serçe, tüfeginin namlusuna kondu.

Beklenmedik misafirin tüfeginin namlusundan ayrilmamasi üzerine Ergül, cep telefonuyla o anlari kaydetti.

- Sürek avindan vazgeçti

Ergül, AA muhabirine, ekili arazilerine zarar veren domuz sürüleri nedeniyle çevre köy muhtarlari ile birlikte aldiklari izinle sürek avi baslattiklarini belirtti.

Domuzlari beklerken uçarak yanina gelen bir serçeyle ilginç anlar yasadigini ifade eden Ergül, "Bir kayanin üzerinde oturmus domuz sürüsünü beklerken uçarak yanima gelen bir serçe tüfegimin namlusuna kondu." dedi.

Serçenin kaçmaya çalismadigini görünce cep telefonu ile o anlari kaydettigini anlatan Ergül söyle konustu:

"61 yasindayim, dagda bayirda çok gezdim, ancak ömrümde ilk defa böyle ilginç bir durumla karsilastim. Serçeler sevimli ve bir o kadar da korkak hayvanlar. Bu sekilde korkmadan gelip tüfegimin namlusuna konmasi çevremde gezinmesi çok hosuma gitti. Yasadigim olaydan sonra sürek avindan vazgeçtim ve eve döndüm."

Kaynak: AA