Van Gölü Aktivistleri Dernegi Üyeleri Tatvan'da Kamp Kurdu

Bu yil üçüncüsü düzenlenen "Van Gölü Bisiklet Festivali" kapsaminda Van'dan çikan Van Gölü Aktivistleri Dernegi üyeleri, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kamp yapti.

Festival kapsaminda farkli illerden gelen gönüllüler ile dernek üyelerinden olusan 150 kisilik grubun, Van Gölü konusunda farkindalik olusturmak ve koruma çalismalarina dikkat çekmek amaciyla düzenledikleri bisiklet turu devam ediyor.

Van'da yola çikarak Bitlis'in Tatvan ilçesine ulasan gönüllüler, Van Gölü çevresini bisikletle dolasarak etkinligi tamamlayacak.

Dernek Baskani Erdogan Özel, geleneksel hale getirdikleri bisiklet festivali kapsaminda Tatvan ilçesine ulastiklarini belirtti.

Amaçlarinin Van Gölü'ne dikkat çekmek, güzelliklerini tüm dünyaya tanitmak oldugunu belirten Özel, söyle konustu:

"Etkinlige katilan sporcularin yaklasik 120'si ülkemizin farkli illerinden gelenlerden olusuyor. Van Gölü Bisiklet Festivali'ni markalastirmak istiyoruz. Bu sekilde hem Van Gölü'ne dikkatleri çekecegiz hem de turizm potansiyelinden faydalanacagiz. Turumuzun devaminda Ahlat, Adilcevaz, Ercis üzerinden yol alip, üçüncü kez Çarpanak Adasi'na yüzme festivalimiz olacak ve onu da gerçeklestirecegiz. Bize destek olan Van Büyüksehir Belediyesi'ne, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi'na Ipekyolu, Tusba, Edremit, Gevas, Tatvan ve Bitlis belediyelerine tesekkür ederiz."

Sanliurfa'dan gelerek festivale katilan Mehmet Aslan, "Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsin" slogani altinda düzenlenen etkinligin önemine deginerek, "Van Gölü havzasinin korunmasina ve gölün temizligine dikkat çekmek için pedal çeviriyoruz. Kamp alanimiz çok güzel. Farkli illerden gelen misafirler Van Gölü'ne ve göl çevresine hayran kaldi." dedi.

Bartin'dan etkinlige katilan Elif Baysal da amaçlarinin farkindalik olusturmak oldugunu ifade ederek, “Insanlarin bireysel emekleriyle, kendi enerjisiyle bir yerlere gidebilecegini göstermek istiyoruz. Buralara kadar gelip bisiklet sürebilirler, rahatlikla kamp kurabilirler. Bölge insani çok misafirperver, çok cana yakin, ilgili, duyarli. Benim için en güzel tarafi da bu oldu." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA