Edirne Valisi Ekrem Canalp'den Muharrem Ayi Kutlama Mesaji

Edirne Valisi Ekrem Canalp, muharrem ayi dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Canalp, mesajinda, Islam dininin en kiymetli dört ayindan biri olan muharrem ayinin, Islamiyet inanci içerisinde çok önemli bir zaman dilimini temsil ettigini belirtti.

Muharrem ayinin, Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicreti dolayisiyla hicri yilin da baslangici oldugunu ifade eden Canalp, sunlari kaydetti:

"Önemli olaylarin yasandigi muharrem ayi paylasmanin, sükretmenin, bereketin adi olan asure gününün bereketinin yaninda, zulme boyun egmeyen, adaletin ve dogrulugun yanindan ayrilmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki masum insanlarin Kerbela'da sehit edilmesi hüznünü de içerisinde barindirmaktadir. Bu olay tüm Müslümanlarin ortak acisidir. Birligimizin, beraberligimizin ve kardeslik duygularimizin daha da arttigi bugünlerde gözlerimizin daima barisa, dogruluga, kardeslige bakmasi, yüregimizin sevgi, saygi ve hosgörüyle atmasi gerekmektedir.

Bu duygularla muharrem ayinin birlik ve kardeslik duygularinin daha da gelismesine ve dünya üzerinde baris ve mutluluk tohumlarinin yesermesine vesile olmasini diliyor, Kerbela sehitleri ile cennet vatanimiz ugrunda canlarini hiçe sayan aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, Islam alemine, Ehl-i Beyt dostlarina bassagligi diliyorum."

Kaynak: AA