Tokyo'daki Biçakli Saldirganin Soke Eden Ifadesi Açiklamasi '6 Yildir Mutlu Gözüken Bir Kadini Öldürmek Istiyordum'

Japonya’da hareket halindeki bir trende yolculara biçakla saldirarak 10 kisinin yaralanmasina neden olan sahsin ifadesinde, "Son 6 yildir, mutlu gözüken bir kadini öldürmek istiyordum" dedigi ortaya çikti.

Dün Japonya’nin baskenti Tokyo’daki Odakyu metrosunda yolculara biçakla saldirarak 10 kisiyi yaralayan 36 yasindaki Tsushima Yusuke’nin polisteki ilk ifadesi ortaya çikti. Hareket halindeki trende yolculara saldiran ve saldirinin ardindan girdigi markette yakalanan Tsushima’nin ilk ifadesinde, "Son 6 yildir, mutlu görünen bir kadini öldürmek istiyordum" dedigi ögrenildi. "Vagonda kaçacak yer olmadigi için daha fazla insani öldürebilmeyi hedefledigini" ifade eden Tsushima’nin kurbanlar arasinda ayrim gözetmedigi ve "herhangi biri olabilirdi" dedigi kaydedildi.

Tokyo’da saldiri soku

Yerel saatle dün aksam 20.38’de Tokyo’nun islek metro hatlarindan biri olan Odakyu’da biçakli saldiri gerçeklestirilmis, makinistin treni durdurmasinin ardindan yolcular tahliye edilmisti. Bazi tren seferleri geçici süre ile askiya alinirken, saldirida 10 yolcunun yaralandigi açiklanmisti.
Kaynak: İHA