Malatya'da Kayisi Hasadina Iliskin Fotograf Yarismasinda Dereceye Giren Eserler Sergilendi

Battalgazi Belediyesince düzenlenen, "Ulusal Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu" yarismasinda dereceye giren 44 fotograf sanatseverlerle bulustu.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, bir alisveris merkezinde düzenlenen serginin açilisinda konusan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakir, 450 fotografçinin yarisma kapsaminda kayisinin her noktasinda ve her alaninda çok güzel fotograflar çektigin belirtti.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise fotograf sanatçilarinin emek harcayarak çektigi fotograflarin belediyenin imkanlariyla sergilendiginin anlatti.

Belediye Baskani Osman Güder de Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünce ilçenin kültürel, tarihi ve dogal zenginligini gözler önüne sermek, Malatya'nin simgesi haline gelen kayisinin tanitimina katki saglamak amaciyla "Ulusal Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu" yarismasinin düzenlendigini hatirlatti.

Yarismada dereceye giren 44 fotografi sergide sanatseverlerin begenisine sunduklarini aktaran Güder, "Kayisi, Malatya'miz için çok büyük önem arz eden bir ürün. Bu ürünün daha iyi yerlerde olmasi için Battalgazi Belediyesi olarak tüm organizasyonun içinde yer aliriz. Bundan sonraki süreçte de sosyal belediyecilik anlayisiyla hareket ederek bu tür etkinliklerle Battalgazi'mizi ve Malatya'mizi tanitmaya devam edecegiz. Yarismamizda dereceye giren 44 fotografimizi açtigimiz sergi ile sanatseverlerimizin begenisine sunduk. Sergimiz 3 gün açik kalacak." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA