Edirne'de Hurdacilar Için Yeni Toplama Alani Olusturulacak

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Güney Çevre Yolu üzerinde ve kentin farkli noktalarinda bulunan hurdacilarin bir araya toplanmasi için çalisma yürütüldügünü söyledi.

Gürkan, gazetecilere yaptigi açiklamada, hurdacilarla ortak bir karar alarak depolama alanlarini uygun bir yere tasinmasinin planlandigini ifade etti.

Güney Çevre Yolu'nun açilmasinin ardindan sanayi sitesi içindeki hurdacilarin yol kenarinda kaldigini animsatan Gürkan, "62 yildir açilmayan yol açiliyor, hurdacilar da yolun ortasinda kaliyor. Onlarin da o anlamda bir kabahati yok." dedi.

Hurdacilarin tasinmasi için planlamalarin yapildigini belirten Gürkan, belirlenen yerle ilgili Tarim ve Orman Bakanligindan izin beklendigini dile getirdi.

Iznin ardindan çalismalara baslanacagini aktaran Gürkan, sunlari kaydetti:

"Planlari yapildi, Bakanliktan onay geldiginde hurdaci arkadaslarimizin tümünü, sadece Güney Çevre Yolu'ndaki degil sehrin içindeki hurdacilarin hepsini bir yere toplayacagiz. Hurdacilar alani gibi bir alan olusturacagiz. Onay geldigi gibi, biz de gerekli tüm destekleri verecegiz, onlari magdur etmeyecegiz. Onlarin mevcut tapulu yerlerini de degerlendirecegiz, o anlamda onlara da bir destegimiz söz konusu olacak. Ardindan bir araya toplayacagiz onlari."

Kaynak: AA