Yanginin Kontrol Altina Alindigi Manavgat'ta Tedbirler Elden Birakilmiyor

Antalya’nin Manavgat ilçesindeki orman yangini kontrol altina alindi, ekipler sogutma çalismasina devam ediyor. Yanmayan alanlari korumak için belirli araliklarla arazözlerin nöbetinin bir süre devam edecegi ögrenildi.

Yanginin Kontrol Altina Alindigi Manavgat'ta Tedbirler Elden Birakilmiyor
Manavgat’ta 28 Temmuz tarihinde 4 farkli noktada ayni anda çikan orman yanginlari 10. gününde kontrol altina alindi. Günlerdir Kizildag mevkiinde karadan ve havadan eden söndürme çalismalari devam ediyordu. Poyrazin kesilmesi, sicakligin düsmesi, neminde yükselmesi durumunu ekipler insanüstü bir çabayla lehlerine çevirdi. Türkiye’nin bir çok yerinden gelen orman arazözleri, itfaiye ekipleri, su tankerleri ve is makinelerinin destegine hava unsurlari da eklenince yangin Kizildag musluk mevkiinde kontrol altina alindi. Dik ve yamaç alanda dumanlarin yükseldigi yamaçlarda arazöz ekipleri sogutma çalismasina devam ediyor.

Ayrica yangindan zarar görmeyen alanlari korumak için belirli araliklarla arazöz ekibinin yerlestirildigi ve bu ekiplerin bir süre buralarda görev alacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA