Yanan Evinin Bir Odasinda Yasayan Çiftin Yeni Konutunun Temeli, Bakan Kurum'un Talimatiyla Hizla Atildi

Yanginda yalniz birakmadigi yatalak esinin önce kurtarilmasini isteyen Ibrahim Deniz: 'Bakanimiz Murat Kurum geldi, gördü. 'Burada yasanmaz, evini hemen yapalim' dedi. Sag olsun hemen de yapilmasi için çalisma baslatildi. Allah binlerce kez razi olsun. Basimizdan hiç eksik olmasinlar' 'Devlet burada. Devlet olmasaydi biz ne yapacaktik, ne yiyecektik, bu evi kim yapacakti? 'Evimizi kisa sürede yapacaklar. Devlete laf ediyorlar. Biz Yörük'üz. Çadirda yatarim ama Cumhurbaskanimiza, bakanlarima laf ettirmeyiz. Laf edenler yalan söyler'

SÜLEYMAN ELÇIN / TAHSIN KÜÇÜKKARACA - Antalya'daki orman yangininda yanan evinin bir odasinda yasayan çiftin yeni konutunun temeli, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'un talimatiyla vakit kaybedilmeden atildi.

Çevre ve Sehircilik Bakani Kurum, üç gün önce Manavgat'taki orman yangindan etkilenen Karaöz Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Evleri yanan 80 yasindaki Ibrahim ve 70 yasindaki yatalak esi Ayse Deniz ile sohbet eden Kurum, Deniz çiftinin, yasamlarini bir bölümü hasar gören bir odada sürdügünü fark etti.

Kurum, "Sizi baska bir yere yerlestirelim." teklifinde bulundu anacak Deniz çifti kabul etmedi.

Bunun üzerine Kurum, hasar tespit çalismalari biter bitmez ilk olarak Deniz çiftinin evinin yapilmasi talimatini verdi.

Mahalledeki hasar tespit çalismalarinin hemen ardindan çiftin yeni evinin temeli atildi. Kisa sürede tamamlanmasi hedeflenen evin 3 odali müstakil olacagi ögrenildi.

- "Devlet olmasaydi biz ne yapacaktik"

Ibrahim Deniz, yangin nedeniyle evinin büyük kisminin yandigini söyledi.

Yangin sirasinda esini yalniz birakmadigini vurgulayan Deniz, duygularini söyle dile getirdi:

"Birisi gelerek 'Amca seni götüreyim.' dedi. 'Yengen var engelli, onu götürün.' dedim. Sonra ben de canimi kurtardim. Her seyim yandi. Bir oda kaldi. Bakanimiz Murat Kurum geldi, gördü. 'Burada yasanmaz. evini hemen yapalim.' dedi. Sag olsun hemen de yapilmasi için çalisma baslatildi. Allah binlerce kez razi olsun. Basimizdan hiç eksik olmasinlar. Cumhurbaskanimizi da evim bitince çayimi içmeye bekliyorum. Devlet burada. Devlet olmasaydi biz ne yapacaktik, ne yiyecektik, bu evi kim yapacakti? Evimizi kisa sürede yapacaklar. Devlete laf ediyorlar. Biz Yörük'üz. Çadirda yatarim ama Cumhurbaskanimiza, bakanlarima laf ettirmeyiz. Laf edenler yalan söyler."

Ayse Deniz de kendisine yardim edenlere tesekkür etti.
Kaynak: AA