Tunus'taki Nahda Hareketi, 'ABD'li Bir Sirketle Reklam Anlasmasi Imzaladigi' Yönündeki Iddialari Reddetti

Tunus'taki Nahda Hareketi, "ABD'de bir sirketle reklam anlasmasi imzaladiklari" yönündeki iddialarin gerçegi yansitmadigini açikladi.

Nahda Hareketi'nin Basin Ofisinden yapilan yazili açiklamada, "Nahda Hareketi, herhangi bir yasal temsilcisi, kurum veya yöneticisi araciligiyla yurt disindaki herhangi bir kurumla anlasma imzalamamistir." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, Nahda Hareketi'nin Tunus hukukunun prosedürlerine tabi oldugu ve hesap ve sözlesmelerinin Sayistay tarafindan takip edildigi belirtildi.

Nahda'nin yalniz yöneticileri ve kendine bagli kurumlarin kararlarindan sorumlu oldugu aktarilan açiklamada, "Nahda Hareketi yurt disina herhangi bir finansal transfer yapmadi, yurt disindan finansman da almadi." ifadeleri kullanildi.

Tunus basininda Nahda Hareketi'nin "yurt disindaki imajini güzellestirmek" için temmuz ayinda ABD'deki bir reklam sirketiyle 30 bin dolarlik reklam sözlesmesi imzaladigi yönünde haberler yer almisti.

- Tunus'ta ne olmustu?

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, ülke genelinde düzenlenen protestolari gerekçe göstererek 25 Temmuz'da Anayasa'nin cumhurbaskanina olaganüstü yetkiler taniyan 80. maddesini hayata geçirdigini duyurmustu.

Said, Basbakan'i azlettigini, Meclisin çalismalarini 30 gün boyunca dondurdugunu ve tüm milletvekillerinin dokunulmazliklarini askiya aldigini açiklamisti.

Tunus'ta bazi kesimler bu kararlari desteklerken, diger bir kesim yasalarin ihlal edildigini belirtmis ve bu durumu "darbe girisimi" olarak nitelendirmisti.

Said ayrica bazi bakanlar ve danismanlar ile yargi ve bürokrasiden üst düzey isimleri görevden aldigi bir dizi kararname yayimlamisti.

Kaynak: AA