Gemlik'te Islenen Cinayetin Saniklari Hakim Karsisinda

Bursa'nin Gemlik ilçesinde eglence mekaninda çikan tartismada bir kisinin tabancayla öldürülmesine iliskin haklarinda dava açilan 4'ü tutuklu 10 sanigin yargilanmasina baslandi.

Bursa 5. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu saniklar Mehmet Ali O, Bülent T. ve Serkan U. ile tutuklu müsteki sanik Arishan B. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Tutuksuz 6 sanik, maktul Özcan Vergili'nin esi ve çocuklari ile taraf avukatlari da salonda hazir bulundu.

Müsteki sanik Arishan B, olay günü Gemlik'te gittikleri mekanda, Mehmet Ali O. ile sonradan gelen Ümit K. arasinda münakasa yasandigini, bunun üzerine Ümit K'nin eline biçak aldigini ifade etti.

Biçak darbesiyle yaralandigini ve bu sirada çikan kavgada Özcan Vergili'nin elindeki silahi almaya çalistigini dile getiren sanik, "Pat' diye ses gelince herkes gibi kendimi disari attim. Hastaneye gittim ameliyat oldum. Ertesi gün rahmetlinin vefat ettigini duydum, gidip teslim oldum." dedi.

Sanik Bülent T. de arkasi dönük oldugu sirada tartisma çiktigini, disari çiktiginda ise bir el silah sesi duydugunu söyledi. Bülent T, kimseye vurmasi için sözlü talimat vermedigini savundu.

Sanik Serkan U, gittikleri mekanda Mehmet Ali O'nun Ümit K'ye tokat attigini, yere düsen Ümit K'nin biçak çekmesi üzerine ise disari çiktigini ifade etti. Sonrasinda silah sesi duydugunu aktaran Serkan U, günler sonra kolluk kuvvetlerinin aramasi üzerine ifade vermek için gittikten sonra tutuklandigini kaydetti.

Sanik Mehmet Ali O. ise mekana gelen ve yillardir dostluklari olan Ümit K'yi kumar oynamamasi için uyardigini, onunla konusurken baskalarinin tartisma çiktigini düsündügünü ve olayin büyüdügünü anlatti. Kimseyi azmettirmedigini iddia eden sanik, "Olaydan bir gün sonra Özcan Vergili'nin vuruldugunu ögrendim, sok geçirdim. 8 aydir kullanmadigim bir kelimeden dolayi tutukluyum." diye konustu.

Tutuksuz müsteki sanik Ümit K. de olay günü Mehmet Ali O. ile aralarinda çikan sözlü tartismanin büyümesi sonucu kendisine Arishan B. tarafindan silah çekildigini ancak Özcan Vergili'nin vuruldugunu anlatti.

Mekana silahsiz ve biçaksiz gittigini söyleyen sanik, saldiranlarin niyetinin kendisini öldürmek oldugunu, uzun süre oradakilerle mücadele ettigini ve bu sebeple Vergili'nin hastaneye hemen götürülemedigini iddia etti.

Tutuksuz diger saniklar ile bazi taniklari da dinleyen mahkeme heyeti, durusmayi erteledi.

Kumla Mahallesi'nde 27 Kasim 2020'de bir eglence mekaninda çikan tartismada silahla yaralanan Özcan Vergili (54), kaldirildigi Gemlik Devlet Hastanesinde müdahaleye ragmen kurtarilamamisti. Olayin ardindan 10 sanik hakkinda dava açilmisti.

Kaynak: AA