BM Lübnan-Israil Sinirindaki Gerginligi Endiseyle Takip Ediyor

Birlesmis Milletler (BM) Lübnan Özel Koordinatörü Joanna Wronecka, füze ve top atislariyla gerginligin arttigi Lübnan-Israil sinirindaki gelismelerden endise duydugunu belirtti.

Wronecka, yaptigi yazili açiklamada, son günlerde Lübnan ile Israil arasinda yasanan karsilikli atismalari endiseyle takip ettigini aktardi.

Taraflari sükunete ve BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayili kararina bagli kalarak bölgede güven ve istikrari korumaya davet eden Wronecka, ilgili tüm taraflarla iletisim kurdugunu ifade etti.

BM Lübnan Özel Koordinatörü, "Yanlis hesaplama olasiligi ciddi sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle de tansiyonu daha fazla tansiyonu yükseltmemek için sagduyulu olunmalidir." ifadelerini kullandi.

- Ne olmustu?

Lübnan Hizbullahi, Israil ordusunun önceki gün Lübnan'a gerçeklestirdigi saldirilara karsilik Israil'e füze saldirisi düzenledigini açiklamisti.

Israil ordusu da ülkeye atilan 10 rokete karsilik Lübnan'daki bazi hedefleri top atesiyle vurmaya basladigini bildirmisti.

Iki ülkenin sinir hattinda konuslu BM Lübnan Geçici Görev Gücü ise "Durum çok tehlikeli. Tüm taraflari ateskese tesvik ediyoruz." açiklamasi yapmisti.

Lübnan'dan Israil tarafina 4 Agustos'ta da 3 roket atilmis, Israil ordusu buna karsilik topçu atislari ve hava bombardimaniyla Lübnan'daki bazi bölgeleri vurmustu.

Kaynak: AA