Altieylül Ve Karesi Belediyeleri'nden Yangin Bölgelerine Yardim Tiri

Altieylül ve Karesi Belediyeleri yanginin etkiledigi bölgelere bir tir dolusu su, soda, meyve suyu, gida kolisi, kumanya, maske, saglik malzemesi ve çesitli araç ve gereçlerden olusan yardim ekipmani yolladi.

Altieylül Ve Karesi Belediyeleri'nden Yangin Bölgelerine Yardim Tiri
Yasanan dogal afetlerde el birligi yaparak, ortak yardimlarda bulunan Altieylül ve Karesi Belediyeleri bu birlikteligi orman yanginlarindan etkilenen afet bölgeleri içinde gösterdi. Altieylül ve Karesi Belediyeleri yanginin etkiledigi bölgelere bir tir dolusu su, soda, meyve suyu, gida kolisi, kumanya, maske, saglik malzemesi ve çesitli araç ve gereçlerden olusan yardim malzemesi yolladi. Yardim tiri AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, Karesi Belediye Baskan Yardimcilari Ugur Türkmen, Muhiddin Diker, Saban Akkol, Altieylül Belediye Baskan Yardimcilari Kadir Uzun, Feyyaz Çiftçi, AK Parti Karesi Ilçe Baskani Yusuf Hocaoglu ve AK Parti Altieylül Ilçe Baskani Ömer Munis’in katildigi etkinlik ile dualarla ugurlandi.

Türkmen: “Her zaman onlarin yanindayiz”

Tir ugurlama etkinliginde konusan Karesi Belediye Baskan Yardimcisi Ugur Türkmen, yasanan yanginlardan dolayi duyduklari üzüntüyü dile getirdi. Doganin yanginlar ile bozuldugunu ifade eden Türkmen, “Biz Karesi ve Altieylül Belediyesi olarak orada görev yapan arkadaslarimiza merhem olmasi için yardim malzemeleri hazirladik. Baskanimiz Dinçer Orkan’in talimatlariyla çalisma baslattik. Devletimiz ve milletimiz büyük. Her türlü zorluga gögüs gerecek güçteyiz. Bundan sonrada oranin yesertilmesi için çalismaya devam edecegiz. Allah oradaki arkadaslarimiza güç versin. Her zaman onlarin yanindayiz” dedi.

Baskan Avci: “Hayirseverler ve esnafimiz da destek verdi”

Bir an önce yanginlarin bitmesini ümit ettiklerini söyleyen Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci’da bu tür sikintilarin Türk milletini bir araya getirdigini söyledi.

Avci, “Bu milleti gerçekten Kurtulus Savasi’nda yasanan cansiperhane mücadelede gibi görüyoruz. Bizde burada iki kardes belediye Altieylül ve Karesi olarak beraber bir çalisma yapalim istedik. Yaptigimiz beraber çalisma ile Balikesir’in destegini oradaki kardeslerimize sunalim dedik. Kamyonumuzda 20 bin su, 5 bin soda, 10 bin meyvesuyu, çerezi, 200 adet gida kolisi, 2 bin adet kumanyasi, 600 kilogram meyvesi, 15 bin adet maskesi, 3 bin dezenfektan, 3 bin kolonyasi, yangin merhemi, saglik malzemesi, bareti, el feneri gibi o bölgede ihtiyaç duyulan malzemeleri yolluyoruz. Buradaki yardimlara hayirsever vatandaslarimiz ve esnafimizda destek verdi. Buradan gani gönüllülük yapan esnafimiza da tesekkür ediyorum” diye konustu.

Milletvekili Mustafa Canbey: “Balikesir duyarli bir sehir”

Türkiye’nin 15 gündür zor bir süreçten geçtigini söyleyen AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, Balikesir ve Balikesir Halkinin duyarliligina dikkat çekti. Canbey söyle konustu:

“Balikesir her zaman duyarli bir sehir ve Balikesir duyarli bir halk. Ülkemizde 15 gündür zor bir dönem geçiriyoruz. Öncelikle sicaklardan ve hainlerden kaynakli yanginlar çikiyor. Bu konuda devletimiz ve milletimiz büyük bir mücadele veriyor. Yanginlarin çiktigi bölgede isçilerimiz, itfaiyecilerimiz, ormancilarimiz, askerimiz, polisimiz, devletin konuyla ilgili kurumunda görevli kim varsa herkes orada mücadele veriyor. Yanginin açtigi hasarlar var. Bunlarin kapanmasi gerekiyor. Milletimiz bu yaralari sarmak için yardimlar yapiyor. Bugün Balikesir’den de bu yaralari sarmak için bir girisim yapilacak. Karesi ve Altieylül Belediyemizin katkilariyla bölgemize yardim malzemeleri gönderilecek. Tamamen ihtiyaçlarini görmese de insanlari rahatlatacak. Ben hem Karesi Belediye Baskanimiz Dinçer Orkan, hem de Altieylül Belediye Baskanimiz Hasan Avci’ya tesekkür ediyorum. Bu güzel bir çalisma. Birlik ve beraberligimizi perçinleyip devlet millet bütünlügünü perçinleyen bir çalisma. Tez zamanda bu yardimlarin bölgeye ulasmasini diliyoruz.”

Konusmalarin ardindan “Gün birlik günü geçmis olsun Türkiyem” pankartli yardim tiri dualarla ugurlandi.
Kaynak: İHA