Arslantepe Höyügü Dünya Kültür Mirasi Listesine Girdikten Sonra Ilk Turistleri Agirladi

Malatya tarihinde önemli bir degere sahip olan Arslantepe Höyügü, UNESCO Dünya Kültür Mirasi listesine girdikten sonraki ilk turist kafiyesini agirladi

Arslantepe Höyügü Dünya Kültür Mirasi Listesine Girdikten Sonra Ilk Turistleri Agirladi
Dünyanin bilinen ilk kerpiç sarayina ev sahipligi yapmasiyla bilinen Arslantepe Höyügü’nün 44. Dünya Miras Komitesi toplantisinda alinan kararla UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’ne girmesiyle birlikte ziyarete gelen ilk turist kafilesi Antalya Akdeniz Üniversite’nden oldu. Üniversitenin bölüm baskanlari, ögretim görevlileri ve çalisanlari, Arslantepe Höyügü ziyaretinden son derece mutlu olduklarini ifade ettiler. Ziyaretçiler, Arslantepe’nin tarihte çok büyük bir öneme sahip olmasinin, UNESCO Dünya Kültür listesine girmesinin kendileri için merak uyandirdigini ve ekip olarak bire bir gözlemlemek için geldiklerini söylediler.

Arslantepe Höyügü’nün ardindan Gastronomi Malatya Mutfagini da gezen ekibe Inönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliginden Dr. Hülya Bingöl ve Malatya Büyüksehir Belediye çalisanlari eslik ettiler. Malatya’nin her bir kösesinde büyük degisimler ve gelismeler oldugunu belirten turist kafilesi, her gezdikleri bölgede de gerek çevre gerekse sokak aralarinda temizligin üst seviyede olmasindan dolayi da bir saskinlik yasadiklarini vurguladilar. Turist heyeti gün boyunca sirasiyla Arslantepe Höyügü, Kent Müzesi, Gastronomi Merkezi, Fotograf Makinesi Müzesi, Radyo ve Gramofon Müzesi, Sire Pazari Kervansaray, Sanat Sokagi ve sehir merkezini gezdiler.
Kaynak: İHA