Cumhurbaskani Erdogan, MSÜ Kara Harp Okulu Diploma Alma Ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde Konustu Açiklamasi (1)

'Darbe girisiminin ardindan FETÖ ihanet çetesi ile irtibati olan yaklasik 21 bin TSK mensubunun ordumuzla ilisigini kestik' 'Genç tegmenlerimizle yarinlara yürüyoruz. Libya'da, Azerbaycan'da yürüyoruz, yürümeye devam edecegiz' 'Gereken saglik tedbirlerinin hepsini alarak ögrenci ve personelinin asilanmasinda yüzde 99'un üzerinde bir orana ulasan üniversitemiz bu bakimdan da örnek bir kurum haline dönüsmüstür'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Darbe girisiminin ardindan FETÖ ihanet çetesi ile irtibati olan yaklasik 21 bin TSK mensubunun ordumuzla ilisigini kestik." dedi.

Erdogan, Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptigi konusmada, mezun tegmenlerin ve törene katilanlarin 30 Agustos Zafer Bayrami'ni tebrik etti.

Türk milletinin en zor sartlarda dahi istiklaline ve istikbaline sahip çikisinin sembolü olan 30 Agustos Zaferi'nin Milli Mücadele'nin dönüm noktasi oldugunu ifade eden Erdogan, "Bin yillik vatanimiz Anadolu'ya mührümüzü tekrar vurdugumuz bu zaferi Cumhuriyetimizin kurulusuyla taçlandirarak cografyamizdaki üçüncü devletimize sahip çiktik. Ordularimizin baskomutani, Milli Mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal basta olmak üzere bu zaferde emegi, katkisi olan herkesi rahmetle, sükranla yad ediyorum." diye konustu.

Malazgirt'ten beri bu topraklarin vatan olarak kalmasi için canlarini ortaya koyan tüm sehitlere, gazilere, kahramanlara Allah'tan rahmet dileyen Erdogan, "Sizleri Mehmet Akif'in Istiklal Marsimizda en güzel sekilde ifade ettigi bu büyük mücadelenin günümüzdeki temsilcilerinin saflarina katilacak olan yeni kahraman adaylari olarak görüyorum." ifadesini kullandi.

Erdogan, bugün Kara Harp Okulu'ndaki egitimlerini tamamlayarak mezun olan Türk ve misafir ögrencilerin her birini tebrik etti.

- 15 Temmuz darbe girisimi

Tegmen rütbesiyle sinif okullarinda egitimlerine devam edecek subaylarla ülkelerine dönerek kendi ordularinda görev alacak ögrencilere bundan sonraki hayatlarinda basarilar dileyen Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Milli Savunma Üniversitemizin (MSÜ) tüm mensuplarina böyle piril piril subaylar yetistirerek ordumuzun gücüne güç kattiklari için tesekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz bundan 5 yil önce tarihimizin en alçak, en hain darbe girisimine sahit olmustu. Ordumuzun içindeki bir grup FETÖ ihanet çetesi mensubunun baslattigi 15 Temmuz darbe girisimini milletimizle beraber günün ilk isiklariyla birlikte kati sekilde basarisizliga ugrattik. Bu sanli mücadelede 183 vatandasimiz ve 63 polisimiz ile birlikte 5 askerimizi de sehit verdik. Ayni sekilde FETÖ'cülere karsi çarpisan 43 askerimiz de gazilikle sereflendi. Darbe girisiminin ardindan FETÖ ihanet çetesi ile irtibati olan yaklasik 21 bin TSK mensubunun ordumuzla ilisigini kestik. Darbe girisimine bilfiil katilan veya örgütle iltisakli 4 bin 723 ordu mensubu halen cezaevinde bulunmaktadir."

- "Artik çok daha donanimli askeri egitim ögretim sistemine sahibiz"

Erdogan, darbe girisiminin ardindan TSK'de egitim kurumlarini da içeren kapsamli bir reform gerçeklestirdiklerini söyledi.

Darbe zihniyetinin kirlettigi askeri okullarin tamamini kapattiklarini animsatan Erdogan, TSK'nin ihtiyaç duydugu personeli yetistiren harp okullarini, yüksek okullari, enstitüleri MSÜ'nün bünyesinde tekrar kurduklarini dile getirdi.

Askeri egitimi üniversitede tek çati altinda toplayarak kurumsal bütünlügü sagladiklarina dikkati çeken Erdogan, söyle devam etti:

"MSÜ faaliyete geçtiginde birinci sinifta egitime baslayan ögrencilerimiz hamdolsun iste bugün mezun oldu. Bu reformu yaptigimizda birileri 'Türk ordusunun damarini kesiyorsunuz' diyerek tezvirat pesinde kosuyordu. Bugün görüyoruz ki birakiniz Türk ordusunun damarlarinin kesilmesi artik çok daha donanimli çok daha kabiliyetli bir askeri egitim ögretim sistemine sahibiz. Müfredatindan araç gerecine kadar her alanda çagin ihtiyaçlarina göre askeri personel yetistiren bir egitim ögretim kurumumuz var. Mesela MSÜ'nün kurulusuyla birlikte ögrencilerimiz Ingilizcenin yaninda Fransizca, Rusça, Farsça, Arapça ve bu yildan itibaren Yunanca hazirlik egitimi almaya basladilar. Sonuçta ortaya su rakamlarla da teyit olacagi üzere gerçekten hepimizin iftihar etmesi gereken bir basari öyküsü çikti. Ilk etapta ara siniflara ögrenci alimi yoluyla TSK'nin personel temininde herhangi bir kesintiye meydan verilmemistir. Bu yil itibariyle de tüm siniflar üniversitemizde egitimlerini tamamlamaya baslamistir."

Cumhurbaskani Erdogan, MSÜ'nün 2020-2021 egitim-ögretim yilinda 15 bin 501'i Türk, 947'si 20 ayri ülkeden misafir olmak üzere toplam 16 bin 448 ögrenci ve kursiyere egitim ögretim verdigini ifade etti.

Bugüne kadar verdigi mezun sayisinin misafirlerle birlikte 23 bin 433'ü buldugunu, bir baska ifadeyle sayi bakimindan 15 Temmuz'daki kayiplarin fazlasiyla telafi edildigini vurgulayan Erdogan, sunlari kaydetti:

"Bugün ordumuzda üstegmen, tegmen, astsubay kadrolarinda binlerce MSÜ mezunu görev yapmaktadir. Salgin döneminde yüz yüze egitime ara vermeyen, gece gündüz programini uygulayarak faaliyetlerini sürdüren tek egitim kurumu Milli Savunma Üniversitemizdir. Gereken saglik tedbirlerinin hepsini alarak ögrenci ve personelinin asilanmasinda yüzde 99'un üzerinde bir orana ulasan üniversitemiz bu bakimdan da örnek bir kurum haline dönüsmüstür. Netice itibariyla bugün üniversitemize bagli harp okullarimizdan 1351'i Türk, 101'i misafir olmak üzere toplam 1452 ögrencinin mezuniyetinin sevincini hep birlikte yasiyoruz. Mutluyuz, memnunuz. Allah'a hamdolsun. Bu genç tegmenlerimizle yarinlara yürüyoruz. Libya'da, Azerbaycan'da yürüyoruz. Yürümeye devam edecegiz."

(Sürecek)
Kaynak: AA