Uluslararasi Paralimpik Komitesi, Afgan Sporcularin Ülke Disinda 'Güvenli Bir Yerde' Olduklarini Duyurdu

Uluslararasi Paralimpik Komitesi (IPC) Sözcüsü Craig Spence, Afgan sporcular Zekiye Hudadadi ve Hüseyin Resuli'nin, Afganistan'dan çiktiklarini ve güvenli bir yerde olduklarini söyledi.

Japonya'da dün resmi açilis töreni yapilan 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari öncesi, konuya iliskin 19 Agustos'ta bir açiklama yapan ve Taliban'in kontrolü ele aldigi Afganistan'dan sporculari güvenli bir sekilde oyunlara getirme imkanlarinin bulunmadigini kaydeden Spence, Afgan sporcularin son durumuyla ilgili bilgi verdi.

Spence, "Tekvandocu Hudadadi ve atlet Resuli'nin Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda Afganistan'i temsil etmeleri bekleniyordu. Hükümetin hizla Taliban'in eline geçmesi sonrasi binlerce insan gibi iki sporcu da sorunla karsilasti ve ülkelerinden çikamamislardi fakat bir dizi çaba sonucu ülkelerinden çiktilar." dedi.

Afgan sporcularin güvenli bir yerde olduklarini belirten Spence, "Nerede olduklarini söylemek istemiyorum, bunun sporla bir ilgisi yok, insan hayati ve güvenlikle alakasi var." ifadelerini kullandi.

Sözcü Spence, Afgan sporcularin bu yilki paralimpik müsabakalarina katilamayacagini kaydetti.

Oyunlar 5 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA