Selçuk Üniversitesi Ögrenci Tutumlarini Arastirdi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tip Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali, Avrupa Birligi (AB) Erasmus Plus Projesi kapsaminda Italya, Ispanya, Romanya ve Bulgaristan’dan gelen ögretim elemanlari, Meram Osman Gazi Ortaokulu ile Meram Rehberlik ve Arastirma Merkezi ögretmenlerinin katilimiyla düzenlenen egitim programina ev sahipligi yapti.

Selçuk Üniversitesi Ögrenci Tutumlarini Arastirdi
Senato Salonu’nda düzenlenen törene Selçuk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Emrullah Eken, Tip Fakültesi Dekani ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Selvi, Tip Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sagligi ve Hastaliklari Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Serhat Türkoglu katildi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Emrullah Eken törende yaptigi konusmada, Selçuk Üniversitesine AB Erasmus Plus Projesi kapsaminda gelen ögretim elemanlari ve ögretmenler ile tanismak, belgelerini takdim etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Projenin verimli bir çalisma oldugunu ifade eden Prof. Dr. Eken, “Ögrenciler, birtakim problemlerden dolayi okullarina devam edemiyor. Ögrencilerin okullarina neden katilamadigi noktasinda problemlerin net olarak belirlenmesi adina böyle bir proje gelistirildi. Elbette ki ögrencilerimizin problemleri bu proje ile belirlenecek. Proje kapsamindaki çiktilar sonucunda okula katilamayan ögrencilerin okula tekrar kazandirilmasi noktasinda çok ciddi mesafe alinacak. Projeyle sadece ögrencilerimiz degil, ayni zamanda basta ögretmenler ve veliler olmak üzere toplum da olumlu anlamda etkilenecek. Ögrencilerin hangi ülkeden olursa olsun birçok problemi ortaktir. Farkli ülkelerdeki ögrencilerin farkli problemlerinin olmasi da düsünülerek bu projeye birçok ülkeden katilim saglandi. Dolayisiyla bu projeden saglanacak sonuçlar, veriler tüm dünya egitimine isik tutacak ve çözüm bulacaktir. Projeye katiliminizdan ve sizleri misafir etmekten dolayi çok mutluyuz” diye konustu.

Konusmanin ardindan ögretim elemanlari ve ögretmenlere katilim belgeleri takdim edildi.
Kaynak: İHA